Ninsori viscolite pe Transfăgărăşan şi în Harghita. Localităţi fără curent electric din cauza vântului

A început să ningă la munte, iar temperaturile au scăzut până la -3 grade. În județul Harghita, la Praid, drumarii au intervenit și au împrăștiat două tone de sare. Tot în Harghita, două localităţi au rămas fără curent electric din cauza ploii şi a vântului care au afectat reţelele electrice. Ninge puternic şi pe DN 7C - Transfăgărăşan.

RomaniaTV.net
24 oct. 2018, 06:50
Ninsori viscolite pe Transfăgărăşan şi în Harghita. Localităţi fără curent electric din cauza vântului

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat pentru Agerpres că în satele Capul Corbului, din comuna Corbu, şi satul Atia, din comuna Corund, sunt nealimentaţi cu energie 160 de consumatori, după ce ploaia şi vântul au afectat două reţele de medie tensiune şi două posturi de transformare.

Echipe de la Electrica vor interveni pentru remedierea defecţiunilor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat că lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale au acţionat cu material antiderapant pe DN 13B, Gheorgheni-Praid, în pasul Bucin, după ce în cursul nopţii de marţi spre miercuri a nins şi s-a aşternut un strat de zăpadă de 1-2 centimetri.

Ninsoare puternică pe Transfăgărășan

Ninge abundent şi pe Transfăgărășan și în zona Bâlea Lac. Pe DN 7C (Transfăgărășan) se intervine la momentul actual cu un utilaj cu lamă, stratul de zăpadă depusă având în jur de 2 centimetri. Vântul atinge și la 70 km/h, se circulă în condiții de iarnă. 

Tot din cauza căderilor abundente de zăpadă, a fost închis încă de luni DN 67C, Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului.