Nişte ţărani din Peru au ţinut captivi opt tehnicieni de teama consecinţelor instalării tehnologiei 5G

Publicat: Duminică, 14 Iunie 2020 08:06 // Actualizat: Duminică, 14 Iunie 2020 08:47 // Sursa: romaniatv.net

Opt tehnicieni au fost ţinuţi închişi timp de câteva zile de locuitorii unui sat peruan care se temeau că aceştia vor instala tehnologia 5G care îi va face să contracteze COVID-19. 

Poliţia peruană a anunţat sâmbătă că cei opt angajaţi au fost ţinuţi captivi începând de miercuri şi au fost eliberaţi în urma unui acord cu autorităţile.

"Toţi au fost eliberaţi. Ei spun că au fost deţinuţi în condiţii bune", a declarat pentru AFP Leni Palacios, un reprezentant al poliţiei din regiunea Huancavelica, în Anzii peruvieni.

Cazul a început atunci când tehnicienii au venit să repare o componentă a unei antene de telecomunicaţii din provincia Acobamba, la peste 500 de kilometri sud-est de capitala Lima.

Citeşte şi: Raed Arafat a răbufnit: "Am rămas doar câţiva nebuni care continuăm să ne expunem"

Fermierii din satul Chopcca s-au opus reparării antenei şi au cerut eliminarea ei în schimbul eliberării tehnicienilor, a declarat Arieh Rohrstoc, un purtător de cuvânt al companiei de telecomunicaţii Gilat Peru, una din principalele companii în domeniu.

"Locuitorii nu i-au lăsat să intre (în sat) pentru că au susţinut că 5G transmite COVID-19", a explicat situaţia purtătorul de cuvânt al Gilat Peru.

Eliberarea angajaţilor a avut loc după o întâlnire între locuitorii din Chopcca şi o comisie formată din reprezentanţi ai ministerului transporturilor, guvernului regional şi companiei Gilat Peru.

Citeşte şi: O nouă tehnologie va permite bateriilor de la maşinile electrice să funcţioneze 2 milioane de km sau 16 ani

"În cadrul şedinţei a fost semnat un acord pentru eliberarea angajaţilor", a declarat Leni Palacios.

Purtătorul de cuvânt al lui Gilat Peru a negat instalarea 5G de către compania sa. El a menţionat faptul că pe reţelele sociale circulă teorii care stabilesc conexiuni între noua tehnologie 5G şi răspândirea COVID-19.

Provincia Acobamba este situată la aproximativ 3.800 de metri deasupra nivelului mării în regiunea Huancavelica în care s-au înregistrat 635 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, una din cele mai scăzute rate de contaminare din Peru.

Peru, o ţară cu 33 de milioane de locuitori, este în prezent a doua ţară latino-americană, după Brazilia, care a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus, cu peste 220.700 de cazuri, raportând un bilanţ de peste 6.300 de decese. Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii continuă să fie în vigoare în Peru, iar graniţele sunt închise din 16 martie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
5G conspiraţie inchisi Peru teamă tehnicieni tehnologie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H