Niţă vrea să interzică montarea panourilor solare pe terenurile agricole

Producătorii de electricitate în panouri solare ar putea să nu mai aibă voie să instaleze unităţile pe terenuri agricole, aceasta urmând să fie una dintre modificările care vor fi aduse legii de promovare a energiei regenerabile, a declarat, luni, ministrul delegate pentru Energie, Constantin Niţă.

RomaniaTV.net
29 apr. 2013, 12:08
Niţă vrea să interzică montarea panourilor solare pe terenurile agricole

Prevederea ar putea fi introdusă într-o ordonanţă de urgenţă de amendare a legii care promovează schema de sprijin pentru energia regenerabilă.

„Săptămâna viitoare dăm drumul la ordonanţa de urgenţă. Vor fi unele modificări, pentru că am primit mai multe propuneri interesante. De exemplu, de ce să punem panouri fotovolatice pe terenurile agricole?”, a afirmat Niţă.

Întrebat ce se întâmplă cu investitorii şi companiile care au cumpărat deja terenuri pentru dezvoltarea unor proiecte fotovoltaice, Niţă a răspuns: „să fie sănătoşi!”.

Pentru producerea unui MW prin panouri solare sunt necesare 2 hectare de teren.

Citeşte şi Niţă: Gazele din Marea Neagră vor fi aduse la ţărm, probabil, de un consorţiu de companii

Ordonanţa de urgenţă despre care Constantin Niţă spune că va fi aprobată săptămâna viitoare are mai multe prevederi care au nemulţumit investitorii în producţia de energie din surse regenerabile. Cea mai importantă prevedere este amânarea acordării unuor certificate verzi pentru producători, pentru o perioadă de câţiva ani.

Citeşte şi Programul „Casa Verde” nu reporneşte nici în 2013


loading...
Partenerii noștri