Niţu: Am audiat 40 de persoane. De ce a fost schimbată încadrarea în omor din culpă în cazul incendiului

Publicat: Luni, 02 Noiembrie 2015 22:05 // Actualizat: Luni, 02 Noiembrie 2015 22:08 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul General, Tiberiu Nițu, a oferit noi detalii despre ancheta din cazul incendiului de la clubul Colectiv. Acesta a declarat luni seara că au fost audiate 40 de persoane și au fost ridicate documente de la instituții private și de stat.

Foto: captura video

"Au fost audiate peste 40 de persoane, de sâmbătă şi până în prezent. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti fiind sesizaţi cu privire la producerea unui incendiu în clubul Colectiv, care a avut ca urmare moartea mai multor persoane şi vătămarea altora, au dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de omor calificat, umărire penală cu privire la faptă, pentru a stabili cauza şi împrejurările în care s-au produs faptele. Probele administrate ulterior au stabilit cauza incendiului, modul de propagare, cauza decesului victimelor, astfel s-a stabilit ca modalitate de vinovăţie a săvârşirii faptei culpa şi nu intenţia", a declarat procurorul general Tiberiu Niţu.

Citeşte şi: Victimele din Colectiv au inhalat o combinaţie nemaiîntâlnită de OTRĂVURI

Procurorul general a adăugat că au fost ridicate mai multe documente de la instituţii de stat şi private pentru ancheta în acest dosar.

"Am stabilit identitatea persoanelor, compania care a furnizat materiale pirotehnice. S-au ridicat documente de la mai multe instituţii publice şi private. (...) Toate persoanele cu privire la care se va stabili o formă de vinovăţie în acest dosar vor răspunde penal. Ancheta se derulează pe toate palierele atât cu privire la companiile private cât şi cu privire la autorităţile statului.(...) Ancheta s-a concentrat pe victime, morţi", a anunțat Tiberiu Nițu.

Potrivit procurorului general, "pedeapsa în cazul infracţiunii de ucidere din culpă în aceasstă variantă agravată este de până la 10 ani de închisoare şi pentru vătămare corporala 4 ani. Dacă se aplică regulile concursului şi pot fi identificate şi alte infracţiuni care au fost săvârşite, regulile concursului sunt mult mai severe", a adăugat acesta.

Tiberiu Niţu anunţă că procurorii vor efectua ancheta cu celeritate.

CITEŞTE ŞI: Ultima dorinţă a tinerei din Colectiv care a murit pe patul de spital

"Ne-am luat angajamentul că vom acorda atenţie deosebită acestei cauze. Vom căuta să facem o achetă efectivă în termen rezonabil şi cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale", a precizat Tiberiu Niţu.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
incendiu club colectiv incendiu colectiv Tiberiu Niţu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 nov 22:26
...Acesta a declarat luni seara că au fost audiate 40 de persoane și au fost ridicate documente de la instituții private și de stat. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
02 nov 22:22
Răspunde | Votează email 0 email
gruescu aurel
CUM ESTE POSIBIL pentru omor colectiv, si ranirea cu foc a altor peste 100 de vieti, sa primesti aceasi pedeapsa ca si unul care a lovit din greseala un individ si l-a omorat. Este de " NOAPTEA MINTII" sa auzi asa ceva. Acesti KILLERI, trebuie pe viata munca silnica, iar cea maiu mica pedeapsa a celorlati de la 15 ani in sus. Acestia au facut-o constienti stiind ca materialele folosite sunt ff usor inflamabile, iar clubullor arata a cazemate fara aerisire, usi de salvare, mijloace de stingere incendii, etc, deci NUU se pune problema unui omor prin imptrudenta ci un omor colectiv calificat-intentionat.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H