Victimele din Colectiv au inhalat o combinaţie nemaiîntâlnită de OTRĂVURI

Victimele tragediei din clubul morţii au leziuni pe căile respiratorii nemaiîntâlnite până acum în patologia cunoscută în întreaga lume. Specialiştii au descoperit, după ce au analizat gazele inhalate de tinerii arşi în incendiu, o combinaţie de otrăvuri greu de imaginat că ar putea fi suportată de corpul uman.

02 nov. 2015, 19:16
Victimele din Colectiv au inhalat o combinaţie nemaiîntâlnită de OTRĂVURI

O astfel de combinaţie de otrăvuri pentru o fiinţă umană cu greu şi-ar putea-o imagina cineva. Dominanta în componenţa gazelor este reprezentată de monoxidul de carbon şi imensa majoritate a pacienţilor erau sub influenţa intoxicaţiei cu monoxid de carbon, de asemenea era prezent acid cianhidric, monoxid de azot, dioxid de azot, acid clorhidric, toluen şi xilen. Prin asocierea cu inhalarea gazelor cu toxicitate şi cu căldura mare a determinat acest tip de evoluţie cu totul şi cu totul imprevizibilă şi nemaiîntâlnită„, a declarat doctorul Ioan Lascăr, seful sectiei de chirurgie plastica de la Spitalul Floreasca.

După 20.000 de arsuri cam intri în contact cu această patologie şi îţi dai seama cum ar trebui să arate dar era ceva ce nu puteam să înţeleg. Era componenta aceasta de intoxicaţie„, a explicat şi doctorul Dan Enescu.

CITEŞTE ŞI Ultima dorinţă a tinerei din Colectiv care a murit pe patul de spital

Am cerut de la Politehnică să ne dea acea compoziţie pe care nu puteam s-o înţelegem referitor la aerul inhalat şi la leziunile interne produse. Aşa cum spune aprof. Enescu, un tip de leziune nemaifiind văzut până acuma. Încercăm să facem tot posibilul, încercăm să aducem specialişti buni în România sau dacă auzim de un nou medicament încercăm imediat să-l aducem. Cremele folosite în ultima perioadă în Israel şi care chiar nu sunt folosite în Vestul Europei au fost aduse imediat din a doua zi. Se fac toate eforturile, indiferent de costuri„, a declarat ministrul Sănătăţii Nicolae Nănicioiu.