Noapte de foc în Fâşia Gaza: Atacurile cu rachetă din Israel au lovit Gaza VIDEO

Noapte de foc în Fâşia Gaza, unde peste 130 de atacuri cu rachetă lansate din Israel au lovit în partea de nord a fâşiei şi oraşul Gaza. 3 palestinieni au murit după ce o rachetă a lovit maşina în care se aflau. Palestinienii au ripostat imediat, un tir de mortiere a fost tras asupra Israelului, iar liderul Hamas a declarat că poporul este pregătit să lupte.

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 08:00
Noapte de foc în Fâşia Gaza: Atacurile cu rachetă din Israel au lovit Gaza VIDEO

Teama a pus stăpânire pe locuitorii Israelului. Mai multe rachete au fost trase joi-noapte asupra ţării dinspre Fâşia Gaza, controlată de gruparea islamistă Hamas. Palestienii au lansat atacul cu mortiere după ce o rachetă trasă de armata israeliană a ucis trei persoane şi a rănit alte câteva zeci.

„Am supravieţuit 22 de zile în războiul din 2009, tot poporul a supravieţuit mai mult de 22 de zile. După câţiva ani de la acel război, suntem pregătiţi să rezistăm mai mult de atât”, a declarat Ismail Haniyeh, liderul mişcării Hamas.

Armata israeliană a anunţat că peste 70 de locaţii de lansare a rachetelor palestiniene au fost distruse în urma raidurilor aeriene. Peste 30 de mii de militari în rezervă au fost mobilizaţi în Israel. Opinia publică a condamnat atacul israelian asupra nordului fâşiei Gaza, controlate de Hamas.

Iranul a acuzat Israelul de terorism, Egiptul şi-a rechemat ambasadorul, iar Barack Obama i-a cerut lui Benjamin Netanyahu să facă toate eforturile pentru a evita victimele civile.

În raiduirle israeliene din Gaza a fost ucis liderul militar al Hamas, Ahmed al-Jabari. În total, în atacuri, au murit peste 18 palestienieni şi mai mult de 150 au fost răniţi.