Noi acuzaţii în dosarul lui Eugen Tomac. Consiliul de Administraţie al SRR a fost chemat la Parchet

Procurorii extind acuzaţiile în dosarul lui Eugen Tomac, liderul partidului lui Traian Băsescu. Potrivit România TV, membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) trebuie să dea explicaţii în faţa procurorilor de la Parchetul General. Ei sunt acuzaţi că au păgubit instituţia cu 640 de mii de euro!

27 iul. 2015, 10:26
Noi acuzaţii în dosarul lui Eugen Tomac. Consiliul de Administraţie al SRR a fost chemat la Parchet

13 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt în vizorul Parchetului General, fiind suspectaţi de abuz în serviciu. Deja a fost pus sub urmărire Ducu Bertzi, dar şi alţi membri ai respectivului Consiliu de Administraţie.

Citeşte şi DOSARUL lui Tomac. Risipă de bani publici şi cheltuieli nejustificate: Statui de bronz, salarii pentru preoţi

Potrivit România TV, totul este în legătură cu acelaşi dosar în care este implicat şi Eugen Tomac, în calitate de preşedinte al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Procurorii de la Parchetul General suspectează faptul că două instituţii ale statului român au plătit pentru deschiderea unui post de radio în Republica Moldova, însă au făcut-o la un cost supraevaluat, prejudiciul fiind de 640.000 euro. Cei din Consiliu sunt suspectaţi de faptul că ar fi ştiut că este vorba de o afacere neprofitabilă, dar cu toate acestea au continuat demersurile.

Printre membrii Consiliului de Administraţie ai radiolui public chemaţi la Parchet se numără sindicalistul Bogdan Hossu, sau fostul secretar de stat în ministerul de externe, Stejărel Olaru.