Noi audieri la SIIJ în cazul Sorinei. Procurorul Maria Piţurcă şi mai mulţi funcţionari dau explicaţii

Procurorul Maria Piţurcă, cea care a luat-o pe Sorina din casa asistenţilor maternali din Baia de Aramă, este aşteptată la audiere la Secţia pentru investigarea magistraţilor. Tot acolo vor ajunge şi câţiva funcţionari publici care au participat la acţiune.

RomaniaTV.net
08 iul. 2019, 05:47
Noi audieri la SIIJ în cazul Sorinei. Procurorul Maria Piţurcă şi mai mulţi funcţionari dau explicaţii

Curtea de Apel Craiova a respins vineri cererea procurorului general Bogdan Licu de suspendare a executării hotărârii judecătoreşti de adopţie internaţională în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de către un cuplu de români din SUA. Decizia este definitivă. Copila nu poate fi însă scoasă deocamdată din țară.

Sorina rămâne la familia adoptivă. Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general de suspendare a adopţiei

Mama adoptivă a micuţei Sorina şi avocaţii familiei îl acuză pe Bogdan Licu că ar fi sărit în apărararea familiei la care a stat fetiţa în ultimii ani, în loc să apere legea. 

Familia Săcărin, care a adoptat-o pe micuţa Sorina din Baia de Aramă, a depus plângere penală împotriva procurorului general Bogdan Licu și procuroarei Mihaela Iorga Moraru de la Secţia specială pentru magistraţi, pentru că au stopat procedurile de adopţie fără bază legală.

Tot săptămâna trecută, Inspecţia Judiciară a solicitat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcţie a procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care ar fi bruscat o fetiţă de 8 ani, în timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal din Baia de Aramă pentru a fi dat spre adopţie unei familii de români din SUA. Potrivit unui comunicat al Inspecției, procuroarea Maria Piţurcă este cercetată pentru manifestări care aduc atingere prestigiului justiției și pentru exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență.