Noi camere de supraveghere, puse în funcţiune în Sectorul 2. Ce străzi au fost asfaltate

Două proiecte cu fonduri europene, care prevăd modernizarea străzilor din cartierul Steaua Roşie - Plumbuita  - Petricani şi instalarea de camere de supraveghere în zonă, au fost finalizate, anunţă administraţia locală.  

RomaniaTV.net
27 iun. 2016, 12:08
Noi camere de supraveghere, puse în funcţiune în Sectorul 2. Ce străzi au fost asfaltate

Cele două proiecte cu fonduri europene implementate în Sectorul 2 vizează:

• Sistem de monitorizare video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în zona Plumbuita – Steaua Roșie – Petricani, cod SMIS 25106,

• Modernizarea tuturor străzilor din cartierul Steaua Roșie – Plumbuita, cod SMIS 25102.

„Povestea de succes a cartierului Plumbuita – Steaua Roșie – Petricani care a beneficiat de introducerea rețelelor edilitare de apă și canalizare, modernizarea tuturor străzilor și creșterea siguranței cetățenilor prin montarea de camere video de supraveghere au schimbat radical în bine zona care s-a transformat astfel dintr-un cartier nesigur şi plin de capcane la tot pasul într-un model de bună practică prin atragerea fondurilor europene pentru bucureșteni”, informează Primăria Sectorului 2. 

SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO ŞI MANAGEMENT INFORMAŢIONAL PENTRU CREŞTEREA SIGURANŢEI SOCIALE ŞI PREVENIREA CRIMINALITĂŢII ÎN ZONA PLUMBUITA STEAUA ROȘIE PETRICANI

Valoare totală proiect: 3.238.412,96 lei. 

Proiectul a fost gândit pentru a scădea nivelul infracţionalităţii în această zonă. 
„Creşterea gradului de siguranţă şi securitate în zonă va contribui pe termen mediu şi lung la dezvoltarea economică, socială şi demografică a arealului în care este implementat proiectul. Această dezvoltare a zonei de acţiune urbană va contribui la creşterea potenţialului economic şi demografic al zonei care se va concretiza în creşterea numărului de agenţi economici locali şi în consecinţă creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă”, explică administraţia locală. 

Prin implementarea noului sistem de monitorizare video, Primăria Sectorului 2 a ajuns la un total de 748 de camere de supraveghere repartizate în şase sisteme, după cum urmează :
– Primul sistem a fost montat în luna noiembrie 2009 şi cuprinde 31 de obiective şi 90 de camere de supraveghere amplasate în marile intersecţii şi bulevarde de pe raza sectorului 2, monitorizând principalele puncte sau zone vulnerabile aflate pe domeniul public,
– Al doilea sistem a fost montat în luna noiembrie 2011 şi cuprinde 47 de camere de supraveghere video şi management informaţional pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea infracţionalităţii în zona Baicului. Prin implementarea acestui subsistem sunt supravegheate şi monitorizate video un număr de 7 obiective zonale , intersecţii şi străzi, şi 5 obiective locale de interes public, două grădiniţe 235 şi 129, şcoala 145, centrul de refugiaţi pe Lunca Florilor, străzile limitrofe Spitalului Fundeni. Arealul cuprinde zona delimitată de Şos. Colentina, Linia de cale ferată Bucureşti –Constanţa, Linia de cale ferată Obor Constanţa şi Sos. Fundeni.
– Al treilea sistem a fost montat în luna decembrie 2012 şi este deservit de 48 de camere de supraveghere şi management informaţional pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în zona Ion Creangă. Prin implementarea proiectului sunt supravegheate şi monitorizate video un număr de 4 obiective zonale – intersecţii, străzi şi 7 obiective locale de interes public – două şcoli nr. 32 şi nr. 41, Liceul Victor Babeş, străzile limitrofe Complexelor Europa şi Carrefour, Zona Parcului Motodrom, străzile limitrofe Spitalului Fundeni. Arealul cuprinde zona delimitată de Şoseaua Colentina, Linia de cale ferată Bucureşti – Constanţa şi Şos. Fundeni.
– Al patrulea sistem a fost montat în luna octombrie 2014 în zona Stadionului Naţional şi este deservit de 29 camere de supraveghere care monitorizează dirijarea, afluirea şi defluirea miilor de suporteri care participă la meciurile de fotbal, oferindu-ne astfel posibilitatea să intervenim de urgenţă pentru protejarea riveranilor şi a altor cetăţeni, în cazul unor altercaţii ale suporterilor.
– Al cincilea sistem cuprinde 480 de camere de supraveghere în întreg sectorul 2 şi a fost dat în folosinţă în luna martie 2016,
– Al şaselea sistem cuprinde 54 de camere de supraveghere ce sunt montate şi funcţionează din iunie 2016 în zona Steaua Roşie – Petricani, Plumbuita.

Cel de-al doilea proiect finalizat de Primăria Sectorului 2 cu ajutorul fondurilor europene a fost modernizarea sistemului rutier în cartierul Steaua Roşie – Petricani.
Valoarea proiectului a fost:
• Contribuţia Uniunii Europene – 4.865.089, 68 lei,
• Contribuţia Guvernului României – 1.068.684,92 lei,
• Contribuţia Primăriei Sectorului 2 – 2.684.348,15 lei.
Proiectul a avut ca scop modernizarea unui număr de 15 străzi din cartierul Steaua Roşie – Petricani, după ce au fost introduse reţelele edilitare de apă şi canalizare.

Cu aceaste ultime străzi, Primăria Sectorului 2 a încheiat programul de introducerea de reţele edilitare de apă şi canalizare şi construirea la nivel de asfalt pe toate cele 815 străzi ale sectorului 2. Pentru colectarea şi evacuarea apele pluviale din acest sector, Primăria Sectorului 2 a construit trei staţii de pompare cu separatoare de hidrocarburi, două din staţii fiiind amplasate pe strada Ricinului şi una pe strada Tămâioarei.