Noi cazuri confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână

32 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, astfel că numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 15.587, din care 59 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

RomaniaTV.net
22 dec. 2018, 06:38
Noi cazuri confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 21 decembrie este 15.587, din care 59 de decese.

În perioada 17- 21 decembrie au fost raportate încă 32 de cazuri nou-confirmate, în 7 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Astfel, în Prahova au fost raportate zece cazuri, în Bucureşti – nouă, în Bihor – şase, în Buzău şi Teleorman – câte două, iar în Dâmboviţa, Ilfov şi Sălaj – câte un caz.

Bolile copilăriei. Ce trebuie să ştii despre rujeolă, vărsat de vânt, tuse măgărească şi alte boli transmisibile în colectivitate

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.