Noi detalii despre medicul fals din Spitalul Judeţean Ilfov. Serviciul de Investigarea Fraudelor şi conducerea spitalului fac anchetă

Publicat: Marţi, 12 Februarie 2019 13:15 // Actualizat: Marţi, 12 Februarie 2019 13:19 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanții Spitalului de Urgență Ilfov sustin, referitor la dezvăluirile jurnalistilor Libertatea.ro, potrivit carora o femeie ar fi practicat medicina în spital la Secţia de Ginecologie desi nu ar fi avut studii, că s-au dispus mai multe anchete la nivelul Consiliului Judeţean Ilfov, dar şi la nivelul spitalului pentru a se stabili exact ce activităţi a avut Raluca Daniela Bîrsan în unitatea spitalicească. De asemenea, Dan Blendea, reprezentant al Spitalului Judeţean Ilfov, a precizat că este în curs şi o anchetă a Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 2 în legătură cu diploma pe care aceasta a depus-o la dosar în momentul încheierii contractului de voluntariat.

"Pentru un medic care nu e angajat al spitalului, ca voluntar, competentele pot fi limitate la consiliere a pacientilor privind infectiile nosocomiale, scrierea la dictare a unor foi de observatie, la registratură, fara implicarea unor manevre medicale. Medicul sef de sectie, care decide si administreaza acea sectie, poate sa-i dea atributii de a ii da niste instrumentar la mana, de a duce o tavita cu instrumente, de a curăţa instrumentarul", a declarat Dan Blendea, reprezentant al Spitalului Judeţean Ilfov.

Referitor la dosarul de voluntariat şi documentele prezentate de acesta în momentul încheierii contractului de voluntariat cu Spitalul Judeţean Ilfov, medicul a spus că "până la proba contrarie, documentele pe care le avem atesta ca dna doctor este medic".

"Ea are dosar pentru voluntariat, adeverită că este admisă la rezidenţiat ca medic de familie. Avizul de libera practica lipseste, la data incheierii contractului nu era. Are adeverinta de malpraxis. Avizul Colegiului Medicilor pentru activitati de voluntariat nu l-am vazut reglementat prin lege", a mai explicat reprezentantul spitalului. 

Blendea a mai precizat ca prima data a vazut-o pe femeie în spital in 2009, când ar venit ca studentă.

Acesta a mai precizat că a văzut-o prima dată în spital ca studentă în 2009 - 2010 şi că are contract de voluntariat care expiră în luna martie. "Nu avea contract de 10 ani. Contractul de voluntariat este de un an. Aceasta nu a activat neintrerupt in unitate. Doamna în cauză are contract care expiră în luna martie", a mai precizat medicul. 

Reprezentantul Spitalului Judeţean Ilfov au susţinut că sunt în desfîăşurare mai multe anchete la nivelul Consiliului Judeţean Ilfov, dar şi la nivelul spitalului pentru a se stabili exact ce activităţi a avut Raluca Daniela Bîrsan în unitatea spitalicească.

"Noi am declarat o anchetă administrativă, de cercetare, de la Consiliul Judeţean Ilfov, o anchetă de la Serviciul de Investigare a fraudelor de la Sectorul 2, dar şi o anchetă internă prin secţia de ginecoligie. Se va stabi exact cine a văzut-o, ce a văzut în secţia de ginecologie", a mai spus Dan Blendea. 

La rândul său, şeful Secţie de Ginecologie a precizat, referitor la imaginile din Libertatea in care femeia apare singura in sala de operatii, că: "Din filmuletul respectv nu reiese daca face anumite manevre chirurgicale, de când sunt sef de sectie nu a facut nicio manevra, din octombrie anul trecut. Faceai foi de observatii, vizite sub îndrumarea medicului care o coordona".

Libertatea.ro a prezentat cazul unei femei în vârstă de 30 de ani care şi-a falsificat o diplomă de medic şi a lucrat de mai bine de 10 ani la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov. 

În actele spitalului, Raluca Daniela Bîrsan  e „voluntară pentru activităţi medicale”. Voluntar neplătit, dar tot doctor, aşa cum apare şi în Condica medicilor din 2018, fotocopie aflată în posesia ziarului Libertatea. Dar statutul de medic voluntar nu înseamnă că acest medic ar fi exceptat de la a avea parafă de la DSP şi aviz de la Colegiul Medicilor. Nimeni nu poate efectua activităţi medicale într-un spital, cu atât mai puţin în sala de operaţii, fără să aibă aviz de la Colegiul Medicilor.

La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor.

"Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, confirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila.

În plus, Cîrstoiu spune că „din ceea ce am văzut pe diplomă, documentul pare un fals”. Sunt mai multe elemente, descrise de decan, care îi fac pe cei de la UMF să afirme acest lucru: "Pe această diplomă apare ştampila decanatului. Dar la UMF tot timpul e ştampila rectoratului şi niciodată n-a fost pusă cea a decanatului”. „Scrisul de la calculatorul nostru nu e cu italice, iar cel de pe diploma pretinsă e puţin înclinat”.

"Numele ministerului emitent care figurează pe diplomă, Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, nu era acesta nici în 2013 şi nici în alt an în care, conform vârstei, ea putea absolvi UMF”. „Noi avem menţiuni speciale pe diplomă care aici nu apar”. 

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 feb 18:52
Răspunde | Votează email 0 email
Laura
DAN BLENDEA LA PUSCARIE! Este un mafiot director de spital, pus politic, care minimalizeaza gravitatea situatiei si manipuleaza publicul. A fost implicat in nenumarate scandaluri de coruptie si nu a patit nimic pentru ca are pile si relatii, in timp ce medicii onesti au fost indepartati si marginalizzati pana au plecat toti din tara. Dan Blendea stia exact cine si cum lucra in spitalul in care el este director, nu va lasati mintiti. Era de acord cu procedura asta pentru ca primea si el spaga, si nu vorbim aici de 150 lei, ci de 10 000 Euro sau mai mult!!!
1
EUR
4.7559
RON
21 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H