Noi detalii despre procesul dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican: „A recunoscut că a furat”

Noi detalii despre procesul dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican. Cele două au intrat într-un conflict după ce Niculina a scos piesă, a cărei linie melodică seamănă foarte mult cu a Olguței. De aici, a fost doar un pas până să ajungă la tribunal.

05 dec. 2022, 15:46
Noi detalii despre procesul dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican: „A recunoscut că a furat”
Noi detalii despre procesul dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican

Noi detalii despre procesul dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican. Cele două artiste sunt într-un proces pe rol, pe care cea dintâi l-a intentat, acuzând-o pe colega ei de breaslă că i-a furat o melodie. Niculina Stoican ar fi recunoscut la interogatoriu că i-a furat piesa.

Citește și: Cum şi-a surprins Olguţa Berbec părinţii: „Își imaginau că pe aici nu vin oamenii de la sat”

Noi detalii despre procesul dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican

Olguța Berbec mărturisește că nu îi place situația în care se află și că nu face cinste niciuneia dintre ele. Ambele sunt artiste cu nume grele în industria muzicală românească, iar acest scandal nu o să le aducă niciun beneficiu.

Este adevărat. Sunt într-o situație ciudată cu Niculina Stoican. Avem un proces pe rol, pe care eu l-am intentat, doarece în 2021 ea a lansat un cântec așa-zis nou, dar a cărui linie melodică îmi aparține 100%, încă din 2016.

Nu m-ar fi deranjat dacă îl cerea sau, cel puțin, specifica proveniența, ba mai mult, mi-a făcut o notificare YouTube în care dorea ștergerea cântecului meu din mediul online, pe motiv că dânsa este autoarea. Practic, de aici a fost obligatoriu procesul, pentru că YouTube-ul a cerut stabilirea originii piesei în instanță.

Nu am dorit această situație, nici nu mă face fericită, dimpotrivă. Procesul se judecă, se amână și durează deja de mult timp. Mie nu-mi mai trebuie nicio clarificare sau concluzie. În momentul interogatoriului la care am fost prezente amândouă împreună cu avocații, Niculina Stoican a recunoscut, întrebată fiind de judecător, că piesele sunt identice. Sau, cu alte cuvinte, a recunoscut că a furat. Între timp, procesul și comentariile pe acest subiect merg înainte și cred că nu fac bine niciuneia dintre noi„, a declarat Olguța Berbec, pentru Viva.ro.