Noi detalii despre starea de sănătate a criminalului de la Oneşti, a fost transferat la alt spital. Când va putea fi audiat

Managerul Spitalului din Oneşti, Gelu Nicolcea, a oferit noi detalii despre starea de sănătate a bărbatului care i-a luat ostatici pe cei doi electricieni, apoi i-a ucis. Reamintim că acesta a fost împuşcat de nouă ori în timpul intervenţiei poliţiştilor.

03 mart. 2021, 10:15
Noi detalii despre starea de sănătate a criminalului de la Oneşti, a fost transferat la alt spital. Când va putea fi audiat
Noi detalii despre starea de sănătate a criminalului de la Oneşti. Când va putea fi audiat

Noi detalii despre starea de sănătate a criminalului de la Oneşti. S-a decis transferul la alt spital după ce starea lui s-ar fi deteriorat.  Bărbatul care i-a ucis pe cei doi muncitori a fost împuşcat de nouă ori de către poliţişti. Acesta a fost dus la spitalul din Onești, acolo unde a fost operat.

Bărbatul autor al dublei crime din Oneşti fost detubat, este stabil din punct de vedere medical şi ar urma să fie transferat în alt spital care are o secţie de reanimare non-COVID cu un loc disponibil, a declarat, miercuri, directorul medical al Spitalul municipal Oneşti, dr Ana Maria Băncescu.

Bărbatul care a sechestrat şi omorât doi muncitori, într-un apartament din Oneşti, este în stare stabilă la spitalul din localitate, fiind detubat, şi este păzit de patru poliţişti. El le-a spus medicilor că este cardiac şi că nu a luat niciodată tratament psihiatric. Medicii spun că ar fi nevoie să fie transferat, întrucât unitatea medicală are doar două locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii non-COVID, şi ar putea dezvolta complicaţii, având multe leziuni.

“Din punct de vedere medical, are tot suportul pe care noi îl putem oferi unui pacient. Şi din punct de vedere uman, este un pacient, un om pe care trebuie să îl tratăm, indiferent de sentimentele noastre. A fost detubat, poate vorbi. Pacientul, momentan, este stabil, dar există posibilitatea de a apărea complicaţii post-operatorii. Vă daţi seama, au fost nouă orificii, au fost leziuni produse de aceste bile de cauciuc, care se pot infecta. Are nevoie de investigaţii suplimentare, are nevoie de un CT abdominal, el trebuie investigat în continuare şi susţinut post-operator. (…) Are leziuni superficiale, dar multe.

După extragerea bilelor de cauciuc, medicii chirurgi au constatat că nu au fost atinse organe vitale. Suntem spital suport-COVID, avem doar două locuri pentru pacienţi non-COVID, iar adresabilitatea la spitalul nostru este foarte mare. Va fi transferat în momentul în care vom obţine un aviz de la un spital care are o secţie de reanimare non-COVID şi are un loc disponibil”, a declarat medicul Ana Maria Băncescu. Directorul Spitalului din Oneşti a menţionat că acesta este păzit în permanenţă de patru poliţişti, doi care stau în salonul unde este internat şi doi afară.

Directorul medical al Spitalului Oneşti, Anca Băncescu, afirmă că bărbatul, care a fost operat după ce a fost atins de gloanţele trase de poliţişti, este detubat, stabil şi este păzit de patru poliţişti, doi afară şi doi înăuntru.”Mi-a zis că este cardiac, mi-a zis că este în tratament, dar atât. L-am întrebat, mi-a zis că nu a fost în evidenţă la niciun psihiatru, că nu a luat niciun tratament psihiatric. Când a fost adus a fost foarte agitat, a trebuit să îl contenţionăm, după care s-a liniştit. Am încercat să discutăm cu el, am adus şi psihologul unităţii şi, împreună cu noi şi cu colegii de la Poliţie… la un moment dat s-a liniştit. Nu pot să spun dacă a colaborat sau nu (cu psihologul – n.r.), dar s-a liniştit”, a declarat Anca Băncescu, directorul medical al unităţii sanitare din Oneşti.

Noi detalii despre starea de sănătate a criminalului de la Oneşti. Anunţul medicilor

Citeşte şi Vecinul care a găzduit-o pe soţia criminalului de la Oneşti, dezvăluiri şocante: „Mă simt vinovat”

„Avea 9 plăgi împușcate. A fost operat, i s-au extras bilele de cauciuc cu care a fost împușcat și două gloanțe, fiind folosită și muniție letală. A avut două lovituri și la abdomen, și în coapasa piciorului drept. În această dimineață medicii anesteziști vor stabili când va fi detubat. În acest moment nu mă pot pronunța dacă starea lui permite transferul la un spital penitenciar, dar probabil că într-o zi, va putea fi audiat”, a declarat managerul spitalului din Onești, Gelu Nicolcea, la Digi 24.

Reamintim că doi electricieni, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, au murit luni seară înjunghiați, la Onești, unde fostul proprietar al casei în care lucrau a intrat peste ei și i-a luat ostatici, puțin înainte de ora 12.00.

„Cei care se fac vinovati de aceasta tragedie vor raspunde legal. Doresc sa precizez ca ancheta a fost preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Primul apel la 112 a fost efectuat la 11:47 de către un bărbat care anunţa că are o problemă cu un litigiu. Apelul s-a intrerupt, însă operatoarea l-a trasferat catre colegii din teren.

Primul echipaj a ajuns la fata locului la 5 min dupa sesizare. La ora 11:53 s-a dispus constituirea unei grupe operative formata din 17 politisit, printre care si un negociator. Adjunctul politiei Onesti il cunostea pe barbat si a incercat sa-l calmeze, a incercat detensionarea situatiei.

Negociatorul a fost chemat de urgență, acesta fiind în timpul său liber. Celălat negociator era în concediu medical. Negociatorul a ajuns la 13:33 de minute. La 14.01 a fost solicitat sprijinul ISU. La 14.30, agresorul a reapelat sistemul 112 și a sesizat că are 2 persoane legate. A solicitat să i se restituie actul de proprietate sau 300.000 de euro.

Dacă auzea o mișcare în fața blocului sau pe scară a amenințat că-i omoară. Cel de la 112 a solicitat să discute cu o victimă din apartament, pentru a confirma că trăiește. Politistii au discutat si cu soţia agresorului care a declarat ca il sustine pe sotul său. A sunat din nou la 112 cerând să i se facă legatura cu persoane mai importante pentru că poliţia nu-l poate ajuta”, au declarat reprezentanţii Poliţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi Filmul reconstituirii crimelor de la Onești. Reacția incredibilă a fiicei criminalului: „Vrei să moară”

După ore în șir de negocieri cu forțele de ordine, timp în care ostaticii erau ținuți legați lângă el, bărbatul de 68 de ani i-a ucis pe amândoi cu o sabie și un cuțit.

Bărbatul a stat cu ostaticii pe balcon și a negociat cu polițiștii, iar la un moment dat soția lui a participat și ea la negocieri, de pe trotuar. Soția crimialului de la Onești a fost arestata preventiv pentru complicitate, ea il informa pe ucigas tot ce fac politistii clipă de clipă.

Femeia se afla cu un etaj mai sus si vorbea la telefon cu soțul, ba chiar ii trimitea țigări cu sfoara pe geam.