Vecinul care a găzduit-o pe soţia criminalului de la Oneşti, dezvăluiri şocante: „Mă simt vinovat”

Vecinul care a găzduit-o pe soția criminalului de la Onești a face dezvăluiri care i-ar șoca pe anchetatori. Femeia a fost arestată preventiv pentru complicitate, ea fiind cea care îl informa pe ucigaş despre toate mişcările poliţiştilor. Aceasta se afla cu un etaj mai sus şi vorbea la telefon cu soțul său, ba chiar îi trimitea țigări pe geam, cu sfoară.

03 mart. 2021, 09:26
Vecinul care a găzduit-o pe soţia criminalului de la Oneşti, dezvăluiri şocante: „Mă simt vinovat”
Vecinul care a găzduit-o pe soţia criminalului de la Oneşti, dezvăluiri şocante: "Mă simt vinovat"

Vecinul care a găzduit-o pe soţia criminalului a mărturistit că se simte vinovat de moartea celor doi muncitori. El a fost audiat de poliţişti după tragedie.

Vecinul care a găzduit-o pe soţia criminalului de la Oneşti, dezvăluiri şocante

„Am vorbit si eu cu el de la balcon. I-am zis: ‘măi Gică,  dar baietii astia sunt nevinovati’. ‘Şi ce? eu nu sunt nevinovat?’  Am fost aseară la audieri”, a spus bărbatul pentru România Tv.

Întrebat cum a reacţionat femeia în momentul în care a văzut că cei doi electricieni sunt omorâţi, vecinul spune reacţia acesteia a fost una normală, „ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Ea a fost de acord cu tot ce a facut sotul ei”.

Cristian Gheorghe, comisarul șef de la Direcția de Investigații Criminale, a declarat în exclusivitate la România TV că forțele speciale chiar dacă au stat 5 ore în fața blocului nu au găsit o posibilitate de a pătrunde în apartament fără sa fie văzuți sau fără să rănească ostaticii.

” Au fost luate in calcul toate posibilităţile de pătrundere in acel apartament, inclusiv pătrunderea de pe cladirile din vecinătate. Ideea de baza care a împiedicat asta este că, deşi de pe blocul din fata aveai contact vizual cu balconul apartament, problema era ca exact pe mijloc se afla un pom, geamurile erau negre iar colegii de la acțiuni speciale care făceau analiza de risc au spus că puterea cartușelor ar fi fost prea mare si s-ar fi riscat viața ostatici”, a spus Cristian Gheorghe.

Discuțiile cu polițiștii au durat mai bine de 4 ore, timp în care atacatorul ar fi cerut să i se aducă actul prin care a pierdut apartamentul în care a avut loc crima, o cameră de filmat și suma de 300.000 de euro.

Martor: Poliţiştii se uitau ca la spectacol

„M-a socat faptul cum au stat organele de politie si se uitau asa ca la spectacol fara sa reactioneze, fara sa ia niste masuri mai drastice. Nu ma gandeam, sa stai sa te uiti din balcon ca ala striga dupa ajutor si tu nu reactionezi de nicio culoare”, povesteşte unul dintre martori.

„Daca se intervenea la timp, se putea salva viata oamenilor acestia. Au murit doi oameni nevinovati. Rugam ca toata politia să- si facă datatoria”, a spus un alt martor la tragicul eveniment.

„Au dat cu ciocanul in usa, usa nu a cedat, timp in care ostaticii tipau. Doamna din cate am inteles, era complice. Eu auzeam de pe balcon ca daca va apropiati îi omor pe amandoi. Putea un jandarm politist, ochitor sa-l ia de jos de acolo” povesteşte un alt martor.

Reamintim că cei doi electricieni în vârstă de 36, respectiv 52 de ani au fost trimişi de către firma la care lucrau să renoveze fostul apartament al criminalului. Agresorul ar fi fost anunțat de vecini că sunt în apartament iar acesta ar fi intrat peste ei, i-a culcat la pământ și i-a legat cu coliere de plastic de mâini. Soția sa se afla și ea în bloc, la etajul patru, de unde îl informa constant pe bărbat.

Citeşte şi Detaliul care schimbă tot ce se ştia despre crima de la Oneşti. Autorităţile au confirmat: Victimele au fost ucise în două minute

Reprezentanţii Poliţiei Române au declarat în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază că cei care se fac vinovaţi de moarte celor doi electricieni vor fi pedepisţi conform legii.

„Cei care se fac vinovati de aceasta tragedie vor raspunde legal. Doresc sa precizez ca ancheta a fost preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Primul apel la 112 a fost efectuat la 11:47 de către un bărbat care anunţa că are o problemă cu un litigiu. Apelul s-a intrerupt, însă operatoarea l-a trasferat catre colegii din teren.

Primul echipaj a ajuns la fata locului la 5 min dupa sesizare. La ora 11:53 s-a dispus constituirea unei grupe operative formata din 17 politisit, printre care si un negociator. Adjunctul politiei Onesti il cunostea pe barbat si a incercat sa-l calmeze, a incercat detensionarea situatiei.

Negociatorul a fost chemat de urgență, acesta fiind în timpul său liber. Celălat negociator era în concediu medical. Negociatorul a ajuns la 13:33 de minute. La 14.01 a fost solicitat sprijinul ISU. La 14.30, agresorul a reapelat sistemul 112 și a sesizat că are 2 persoane legate. A solicitat să i se restituie actul de proprietate sau 300.000 de euro.

Dacă auzea o mișcare în fața blocului sau pe scară a amenințat că-i omoară. Cel de la 112 a solicitat să discute cu o victimă din apartament, pentru a confirma că trăiește.

Politistii au discutat si cu soţia agresorului care a declarat ca il sustine pe sotul său. A sunat din nou la 112 cerând să i se facă legatura cu persoane mai importante pentru că poliţia nu-l poate ajuta”, au declarat reprezentanţii Poliţiei.

Citeşte şi Criminalul din Oneşti care a ucis doi oameni a fost operat. Bărbatul se află acum la Terapie Intensivă

Negociatorul  a precizat în timpul conferinţei de presă că situaţia era sub control, însă în jurul orei 15:55 s-a produs un declic. Unul dintre ostatici a încercat să se elibereze și l-a lovit cu picioarele pe agresor. Prima victimă, cea care se pare că l-a lovit pe agresor, a primit o lovitură de cuțit în zona inimii, pentru că partea din față a corpului era fără apărare.

Toate aceste momente s-au petrecut chiar sub ochii negociatorului care discutase cu agresorul.