Filmul reconstituirii crimelor de la Onești. Reacția incredibilă a fiicei criminalului: „Vrei să moară”

Soția bărbatului care a sechestrat și ucis doi muncitori într-un apartament din Onești a fost arestată preventiv pentru complicitate. Se pare că femeia se afla cu un etaj mai sus și vorbea cu soțul la telefon.

02 mart. 2021, 20:16

Criminalul din Onești a avut în trecut patru condamnări și făcea amenințări pe Facebook, dar cu toate acestea polițiștii nu l-au considerat ca fiind periculos.

Soția și fiica lui Gheorghe Moroșan au fost însoțite de polițiști și procurori la percheziții. Soția a fost încătușată, iar fiica ei i-a rugat pe polițiști să o elibereze de cătușe pentru a intra în casa unde se afla bunica ei de 99 de ani.

”Te poţi duce aşa în casă, mamă? Vrei să moară mamaia?”, a spus fiica lui Gheorghe Moroșan.

Anchetatorii au considerat că femeia a fost încă de la începutul acestei situații cu un etaj mai sus de apartamentul în care au avut loc crimele. Aceasta ar fi încurajat gesturile bărbatului și nu a încercat să îl oprească. În geanta femeii s-au găsit coliere din plastic care ar fi putut folosi la imobilizarea victimelor.

Filmul tragediei de la Onești

Primul apel la 112, la 11:47.

Primul apel la 112 al lui Gheorghe Moroșan a fost înregistrat la 11:47. Comisarul șef Gheorghe Cristian din IGPR a declarat, marți, că „apelul a fost transferat de STS către poliție și s-a întrerupt.”

Primul echipaj a ajuns la fața locului la 11:52.

„În urma informațiilor primite, primul echipaj a ajuns la 11.52, la 5 minute după sesizare.”, a precizat comisarul șef Gheorghe Cristian.

S-a dispus constituirea unei grupe operative din 17 polițisti la 11:55

Trei minute mai târziu, la 11:55, s-a dispus constituirea unei grupe operative formată din 17 polițiști. De asemenea, „la fața locului s-a deplasat și adjunctul poliției municipiului Onești. Adjunctul poliției a fost primul care a vorbit cu bărbatul având în vedere că îl cunoștea. Acesta a încercat să medieze situația.”, a mai spus acesta, potrivit dcnews.

Negociatorul de la IPJ Bacău a ajuns la fața locului la 13:53

Prima echipă SIAS a ajuns la fața locului la ora 13.53, iar negociatorul de la IPJ Bacău a preluat atunci negocierea. Comisarul șef Gheorghe Cristian a precizat că negociatorul a fost chemat de urgență la serviciu, fiind în timpul liber, iar celălalt negociator era în concediu medical.

Sprijinul ISU Bacău a fost cerut la 14:01

La 14:01, a fost cerut sprijinul ISU Bacău.

Primul contact al negociatorului cu agresorul, la 14:02

La un minut după ce s-a solicitat sprijinul ISU Bacău, la 14:02, negociatorul a inițiat primul contact cu agresorul, după cum a susținut directorul SIAS.

Al doilea apel la 112, la 14:38

Gheorghe Moroșan a sunat pentru a doua oară la 112 la ora 14:38 și a sesizat că are în locuință două persoane legate, solicitându-le autorităților 300.000 de euro. Bărbatul a mai spus că, dacă aude o mișcare pe scara blocului, îi va omorî pe cei doi muncitori. Cel de-al doilea apel la 112 a durat în jur de 5 minute.