Noi detalii despre starea de sănătate a tinerei vaccinate cu patru doze de ser Pfizer. Fata a ajuns să bea şapte litri de apă pe zi

Apar informaţii noi despre tânăra din Italia căreia i-au fost administrate din eroare mai multe doze de vaccin antiCOVID.

13 mai 2021, 17:55
Noi detalii despre starea de sănătate a tinerei vaccinate cu patru doze de ser Pfizer. Fata a ajuns să bea şapte litri de apă pe zi

Noi detalii despre starea de sănătate a tinerei din Italia vaccinate cu patru doze de ser Pfizer. Se pare că fata bea șapte litri de apă pe zi dar continuă să se simtă deshidratată.

Noi detalii despre starea de sănătate a femeii din Italia care a primit patru doze de ser Pfizer. A ajuns să bea şapte litri de apă pe zi

Cadrul medical care era avizat să administreze dozele a greşit şi i-a injectat studentei de 23 de ani mai multe doze de ser Pfizer/BioNTech. Din primele informații ar fi fost vorba despre șase doze de vaccin, însă spitalul Massa a transmis ulterior că tânăra a primit de fapt patru doze.

″În realitate este vorba despre 0,30 ml, corespunzătoare unei cantităţi utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech″⁣, a explicat într-un comunicat agenţia sanitară din Toscana (centrul Italiei) referitor la ″⁣doza injectată din eroare duminică, 9 mai, unei tinere stagiare în psihologie clinică″⁣.

″Informaţia potrivit căreia cantitatea injectată ar fi puţin mai mare de patru doze este importantă întrucât testele făcute de Pfizer pentru a stabili consecinţele unui supradozaj s-au oprit la patru doze de substanţă activă inoculate simultan, fără ca acest fapt să fie urmat de consecinţe deosebite pentru pacienţi″⁣, a mai spus instituţia.

Infirmiera care a vaccinat-o pe tânăra femeie a uitat să dilueze flaconul cu substanţă activă cu ser fiziologic, eroare cauzată de ″o activitate de rutină cu volume mari şi sub presiune din cauza necesităţii de a respecta riguros termenele″⁣.

Fata este acum tratată de profesorul Fabrizio Pregliasco, un renumit virusolog din Italia. Acesta a explicat că supradoza de vaccin ar putea anula producția de anticorpi, astfel că ar putea fi nevoie ca tânăra să fie vaccinată din nou pentru a dobândi imunitate la Covid.

Studenta a decis să se vaccineze pentru a putea lua parte la un internship. Ea a declarat că a decis să nu o raporteze pe asistenta care a vaccinat-o, cu toate că nu înțelege cum s-ar putea întâmpla un astfel de incident.

„Nu voi depune o plângere penală, dar este evident că, dacă vor apărea efecte grave în viitor, cineva va trebui să răspundă în instanță”, a spus ea.

Citeşte şi: Pfizer va dona doze de vaccin pentru toţi sportivii participanţi la Jocurile Olimpice


loading...
Partenerii noștri