Noi detalii despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un: „Nu poate să se ridice sau să meargă singur”

Thae Yong-ho, un fost diplomat nord-coreean, a declarat pentru CNN că absența „anormală” a lui Kim de la un spectacol al partidului de guvernare din 15 aprilie poate însemna faptul că dictatorul nu se poate ridica în picioare sau merge singur.

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 08:14
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un: „Nu poate să se ridice sau să meargă singur”

Nu sunt deloc sigur dacă a avut cu adevărat vreo intervenție chirurgicală sau orice altceva, dar un lucru este clar … nu poate să se ridice sau să meargă singur„, a spus Thae.

Citeşte şi: Donald Trump, despre starea de sănătate a liderului nord-coreean, Kim Jong Un: „Da, ştiu destul de bine, dar nu pot vorbi despre asta”

Kim a fost văzut ultima dată în public pe 11 aprilie, când a luat parte la o ședință a Partidului Muncitorilor. Pe 15 aprilie, în mod inexplicabil a ratat o sărbătoare a Zilei Soarelui, în cinstea bunicului său, Kim Il-Sung, fondatorul Coreei de Nord.

Absența sa fără precedent a stârnit un val de speculații despre sănătatea sa și nu a mai fost văzut în public de atunci.

Kim Jong Un nu este doar liderul Coreei de Nord, dar este nepotul lui Kim Il Sung … pentru cei din Coreea de Nord, este într-adevăr anormal„, a spus Thae.

Rapoartele au susținut că Kim a suferit o intervenție chirurgicală la inimă și acum este grav bolnav sau chiar moart, însă aceste afirmații sunt imposibil de verificat. Seul și Washingtonul au redat zvonurile, indicând că știu unde se află Kim, fără să dea mai multe detalii.

Thae a avertizat că puţini oameni, inclusiv soția lui Kim Ri Jol-su și sora sa, Kim Yo-jong, cunosc întreaga poveste.

Încearcă Kim Jong Un să evite infectarea cu coronavirus sau este grav bolnav?

Ministrul sud-american a declarat ieri că este posibil ca liderul Coreei de Nord s-ar face nevăzut, deoarece încearcă să evite infectarea cu coronavirus și nu pentru că este grav bolnav.

Citeşte şi: COVID-19 a ucis peste 200.000 de oameni în lumea întreagă. Numărul celor infectaţi depăşeşte trei milioane

Este adevărat că nu a ratat niciodată ziua de naștere a lui Kim Il Sung de când se află la putere, dar multe evenimente aniversare, inclusiv sărbători și un banchet fuseseră anulate din cauza coronavirusului”, a spus el.

Coreea de Nord susține că nu are cazuri de coronavirus, dar a anulat unele evenimente mari și a impus măsuri de carantină pentru a împiedica un focar.