Noi detalii în ancheta privind accidentul lui Michael Schumacher. Vezi ce au descoperit autorităţile

Camera fixată pe casca lui Michael Schumacher funcţiona în momentul accidentului fostului pilot, iar imaginile captate pot fi folosite în anchetă, au anunţat, marţi, surse din cadrul autorităţilor franceze care instrumentează acest caz.

RomaniaTV.net
07 ian. 2014, 12:57
Noi detalii în ancheta privind accidentul lui Michael Schumacher. Vezi ce au descoperit autorităţile

„Este un document important”, a adăugat sursa menţionată.

Această cameră, despre existenţa căreia s-a aflat vineri, la cinci zile de la accident, a fost oferită anchetatorilor de familia fostului pilot, aflat în comă indusă la spitalul din Grenoble.

Luni seară, un apropiat al lui Michael Schumacher a afirmat că starea acestuia „s-a ameliorat uşor”. Tot luni, spitalul din Grenoble anunţase că starea de sănătate a pilotului german este considerată tot „stabilă”, dar „critică” de către echipa medicală.

Corinna Schumacher, soţia lui Michael, a solicitat, marţi, presei, să permită medicilor să lucreze în linişte, să plece de la clinica din Grenoble şi să-i lase familia în pace.

Miercuri, Parchetul din Albertville şi anchetatorii vor susţine o conferinţă de presă referitoare la circumstanţele accidentului lui Schumacher.

Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori.

Michael Schumacher şi-a făcut TESTAMENTUL

Michael Schumacher şi-a făcut testamentul în urmă cu trei ani. Fostul campion declara atunci că nu îi este frică de Formula 1, ci de lucrurile care i se pot întâmpla în viaţa de zi cu zi.

Daily Mail vorbeşte astfel de un soi de premoniţie pe care marele sportiv a avut-o. El a decis în 2010 ca întreaga sa avere, de aproximativ 1 miliard de euro, să revină soţiei şi copiilor săi. Michael Schumacher se află în continuare în comă indusă, în urma accidentului suferit la schi pe 29 decembrie. El este în stare critică, dar stabilă, potrivit medicilor de la spitalul din Grenoble.

Avere de 750.000.000 de euro!

Michael Schumacher are o avere de aproximativ 750 de milioane de dolari. Mare parte a facut-o din Formula 1. In cele 15 sezoane petrecute in Marele Circ, septuplul campion mondial a castigat, in medie, 40 de milioane de euro anual. Michael Schumacer are mai multe masini si nenumarate proprietati, printre care si o vila de 24 de camere in Elvetia si un somptuos castel de 10.000.000 de euro in Sicilia.

Starea de sănătate a germanului Michael Schumacher este considerată tot „stabilă”, dar „critică” de către echipa medicală, au anunţat, luni, spitalul din Grenoble şi ataşatul de presă al fostului pilot într-un comunicat comun.

Michael Schumacher, tot în stare critică. Decizie-şoc a familiei

„Bild” anunţă că miercuri va avea loc o conferinţă de presă, la ora 11.00, cu autorităţile de anchetă. Publicaţia germană notează că starea de sănătate a pilotului rămâne în continuare critică.

Presa franceză anunţă că membrii familiei Schumacher îi vor da în judecată pe administratorii pârtiei din Meribel pentru a obţine despăgubiri materiale.

Conducerea stațiunii franceze Meribel și-a angajat de urgență un avocat. Este vorba de fostul președinte al Comisiei juridice a Federației de schi din Franța, Maurice Bodecher. Oficialii staţiunii au informații că familia Schumacher intenționeză să deschidă un proces pentru neglijență în amenajarea zonelor turistice și daunele care ar urma să fie cerute ar fi de domeniul milioanelor de euro. Concret, acuzația se bazează pe faptul că în regulamentul de funcționare al stațiunii figura și obligativitatea înlăturării pietrelor existente în zona unde nu se află piste oficiale pentru schiat. Michael Schumacher a căzut, împiedicîndu-se de o astfel de piatră, pe care nu avea cum să o vadă, întrucît era ascunsă sub un strat de 20 de cm de zăpadă și în cădere s-a lovit la cap de o altă piatră, care, de asemeni, era mascată de zăpadă. Situația pentru francezi s-ar complica serios în cazul în care poliția ar demonstra pe baza camerei pe care o avea casca germanului faptul că acesta Schumacher nu avea viteză, cum încearcă din răsputeri să susțină șefii stațiunii Meribel.

A apărut un filmuleţ cu accidentul lui Michael Schumacher. Are un detaliu care schimbă toate ipotezele

Un martor german susţine că l-a filmat întâmplător pe Michael Schumacher în timp ce acesta schia în momentul accidentului cu o viteză moderată, scrie săptămânalul german Der Spiegel pe pagina online.

Un steward de 35 de ani ce locuieşte în Essen (vestul Germaniei) afirmă că l-a filmat întâmplător pe campion cu smartphone-ul său în timp ce o filma pe prietena sa, la câţiva metri de locul accidentului. Iar acest filmuleţ conţine un detaliu care schimbă toate ipotezele de până acum în privinţa accidentului lui Schumacher.

Potrivit acestui martor, Schumacher schia cu ‘o viteză maximă de 20 km/h’.

În film se poate vedea acest schior ce avansează şi se prăbuşeşte în zăpadă între două piste.

Acest martor intenţionează să ofere filmul parchetului din Albertville (departamentul Savoia, estul Franţei), care investighează accidentul, mai scrie Der Spiegel.