Noi detalii în cazul morții Sharei, eleva olimpică din București. Polițistul ajuns la fața locului dă like-uri pe Facebook în timp ce eleva este resuscitată

Ultimele clipe din viața Sharei, eleva olimpică de 16 ani, din București, care și-a pierdut viața în casa iubitului din Neamț, au fost făcute publice. Detalii scandaloase apar în cazul adolescentei. Polițistul ajuns la locul tragediei stătea pe Facebook în timp ce fata își dădea ultimele suflări.

15 dec. 2023, 14:17
Noi detalii în cazul morții Sharei, eleva olimpică din București. Polițistul ajuns la fața locului dă like-uri pe Facebook în timp ce eleva este resuscitată

Imaginile din casa tânărului iubit al Sharei surprind momentele în care adolescenta, alături de băiatul pe care îl cunoscuse pe internet, urcă scările și intră, relaxați, în camera acestuia. Timp de câteva ore, cei doi rămân în cameră, însă puțin după miezul nopții, un zgomot, asemănător unei căzături, se aude din cameră.

Citește și: Ultimele imagini cu Shara în viață. Cum a murit, de fapt, eleva olimpică din București

Polițistul ajuns la locul morții Sharei stătea pe Facebook în timpul intervenției

Tânărul poate fi observat în timp ce iese agitat și cameră și coboară să își alerteze părinții că Shara a căzut inconștientă. Aceștia au sunat imediat la 112, iar în scurt timp au apărut și cadrele medicale, dar și polițiștii. Echipa de prim ajutor a mers imediat să verifice starea fetei, începând manevrele de resuscitare.

De asemenea, pe imagini se poate observa și cum unul dintre agenții de poliție sosiți la fața locului stă liniștit pe o canapea și dă like-uri pe rețelele sociale în timp ce medicii fac tot posibilul să îi salveze viața Sharei.

„În camera alăturată cineva se zbate între viață și moarte și tu stai și scrollezi pe rețele de socializare. Mi se pare lipsit de umanitate”, spune tatăl Sharei.

Noi detalii în cazul morții Sharei, eleva olimpică din București. Polițistul ajuns la fața locului dă like-uri pe Facebook în timp ce eleva este resuscitată

Imaginile au dus la deschiderea unei anchete disciplinare. Doi ofițeri și patru agenți sunt cercetați pentru neglijență în serviciu.

„Tu, ca polițist, în loc să stai pe Facebook, ar fi trebuit să securizezi perimetrul, să începi să iei detalii, trebuia să vii acolo să vezi dacă nu a fost vorba de o ucidere din culpă sau poate un omor”, a explicat și avocatul Adrian Cuculis, potrivit Observator.

Echipajul medical sosit în casa din Dumbrava Roşie a constatat că eleva avea hemoragie puternică în zona genitală, iar ulterior, în urma necropsiei, expertiză care a stabilit cauza morții, medicii au descoperit că tânăra prezenta ruptură de vagin. Medicii legişti au mai descoperit, în urma testelor toxicologice, că eleva de 16 ani avea droguri în sânge, respectiv metcatinonă, un drog sintetic folosit ca alternativă la metamfetamină, cunoscut şi sub numele de efedronă.

După tragedie, Matteo Gabor a fost reţinut de procurorii DIICOT alături de doi traficanţi de droguri pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Citește și: Care a fost ultima conversație între Shara și mama ei înaine ca adolescenta să moară: „Noapte bună. Sunt ruptă”