Noi detalii în cazul planului de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța. Interlopul Lucian Boncu, inculpat de DIICOT!

DIICOT intervine în dosarul planului de asasinare al jurnalistului Dragoş Boţa, editorul șef al PRESSALERT.ro. Instituţia a deschis o anchetă care îl vizază pe liderul interlop Lucian Boncu.

25 mai 2021, 17:07
Noi detalii în cazul planului de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța. Interlopul Lucian Boncu, inculpat de DIICOT!

Noi detalii în cazul planului de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța.  DIICOT a stabilit că ”în cursul anilor 2018 – 2019, suspectul B.L.A. a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase suspectul B.L.A. și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală. În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc.

Noi detalii în cazul planului de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța. Interlopul Lucian Boncu, inculpat de DIICOT!

Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.”.

În luna februarie, au apărut noi probe legate de planul de asasinare a jurnalistului Dragoş Boţa, editorul şef al Pressalert.ro, pus la cale de gruparea interlopului Lucian Boncu. Este vorba de o înregistrare făcută de DIICOT în dosarul în care liderul interlop a fost trimis în judecată pentru trafic de cocaină. Anchetatorii au plasat o cameră video în apartamentul din Giroc unde Lucian Boncu se întâlnea cu apropiaţii, făceau planuri şi organizau adevărate maratoane de consum de cocaină, scrie Pressalert.ro.

Citeşte şi: Înregistrări scandaloase. Cum umilea Ionuţ Nasleu o angajată de la Piețe SA: „O să pari că ești o curvă. Tot eu o să conduc, proasta p..lii. Ați luat-o la colțul gurii”
 

Toate înregistrările făcute de anchetatori sunt acum publice în dosarul în care Boncu şi ceilalţi inculpaţi sunt judecaţi de Tribunalul Timiş pentru trafic de cocaină, grup infracţional organizat sau cămătărie.

În noaptea de 10 spre 11 septembrie 2019 au fost înregistrate mai multe discuţii legate de planul de atacare a jurnalistului. Liderul interlop Lucian Boncu a refuzat să oprească operaţiunea susţinând: „Nu mai pot. De cinci ani de zile ăla scrie de mine. Bată-l Dumnezeu să-l bată de jeg”. Ba mai mult, Boncu a fost înregistrat în timp ce spunea „o să-l împuşcăm”.

Citeşte şi: Fostul şef al Serviciului Pieţe Timişoara, reţinut pe Aeroportul Otopeni când voia să plece din ţară. Ioan Nasleu, acuzat pentru şantaj şi ameninţare