Noi detalii în cazul turistei confirmate cu coronavirus pe litoral. Încă două persoane din familie au virusul

Sora şi nepoata turistei confirmate cu coronavirus pe litoral au fost diagnosticate şi ele cu virusul. Reamintim că tânăra în vârstă de 28 de ani, din Suceava, a fost preluată de un echipaj SMURD după ce i s-a făcut rău pe plaja din Eforie Nord. Ulterior, ea a fost confirmată cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 07:28
Noi detalii în cazul turistei confirmate cu coronavirus pe litoral. Încă două persoane din familie au virusul

Testarea celorlalți membri ai familiei turistei din Suceava a arătat că atât sora, cât și nepoata în vârstă de 5 ani a tinerei sunt infectate cu SARS-CoV-2.

Reamintim că în cursul zilei de marți, 18 august, pe plaja din Eforie Nord, o femeie în vârstă de 28 de ani din Suceava a fost preluată de un echipaj SMURD, după ce aceasta acuza o stare de rău, cu febră și tulburări respiratorii. A fost trasportată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru testarea RT-PCR și ulterior internată la Spitalul Municipal Medgidia, cu suspiciune de Covid-19. Miercuri, 19 august, femeia a fost confirmată pozitiv. Ea se afla în vacanță pe litoral cu toată familia, formată din 6 adulți și 3 copii.

Potrivit DSP Constanța, tot miercuri o echipă de inspectori sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică a efectuat un control la pensiunea din Eforie Nord unde familia respectivă a fost cazată.

În urma verificărilor s-a constatat că turiştii din Suceava au ajuns la Eforie Nord în data de 16 august pentru un sejur până în data de 21 august. Din momentul cazării până miercuri, familia nu a apelat la serviciile pensiunii pentru servirea mesei, ci au mâncat în foișorul propriu al apartamentului, alimente achiziționate din alte surse de alimentație publică.

Citeşte şi Turista luată cu şenilata de pe plajă, confirmată cu coronavirus