Turista luată cu şenilata de pe plajă, confirmată cu coronavirus

Turista de 28 de ani, care a fost luată marţi cu senilata de pe plaja din Eforie Nord, a fost confirmată cu noul coronavirus. Autoritătile au deschis o anchetă epidemiologică.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 10:41
Turista luată cu şenilata de pe plajă, confirmată cu coronavirus

Tânăra din Suceava va rămâne internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Fata venise pe litoral în cursul zilei de sâmbătă, iar duminică a început să se simtă rău. Tânăra era la Eforie Nord cu alți 6 adulți, dar și 3 copii și erau cazați la un particular. Cu toții vor fi plasați în izolare și li se vor face teste pentru a se stabili dacă au la rândul lor COVID.

Reamintim că turista în vârstă de 28 de ani a fost luată cu ambulanța SMURD direct de pe plajă, deoarece a acuzat stări de vomă, lipsa mirosului şi avea temperatură de 37,7 grade.

„Paramedicii SMURD din Eforie Nord au fost solicitați de salvamari să intervină la o persoană care acuza stare de rău pe plajă. Colegii s-au deplasat cu șenilata și au preluat o persoană de sex feminin pe care au transportat-o la cort și unde a fost evaluată medical. Întrucât prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus a fost solicitat în sprijin un echipaj de prim ajutor, care a venit și a transportat pacienta la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța”, declara marți Ana Maria Stoica, purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea.

Citeşte şi Alertă de coronavirus pe litoral. O turistă a fost luată de pe plajă de medicii în combinezoane