Noi detalii în dosarul asasinatului de la Arad: în maşină au fost găsite două tipuri de ADN

Noi detalii ies la iveală în dosarul asasinatului de la Arad. Anchetatorii au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din maşina omului de afaceri Ioan Crişan.

05 iun. 2021, 09:05
Noi detalii în dosarul asasinatului de la Arad: în maşină au fost găsite două tipuri de ADN

Asasinat Arad. Una dintre cele două mostre de ADN găsite în maşină este a victimei, cealaltă urmează să fie identificată. Persoana căreia îi aparţine cel de-al doilea tip de ADN nu figurează în baza de date a Poliției Române, potrivit informațiilor Digi24.

Oamenii legii așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit. Pentru a-l prinde pe cel care a pus la cale asasinatul, polițiștii colaborează cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda este posibil să fi venit din afara României.

Citeste si Amanta milionarului asasinat la Arad, surprinsă de camerele de luat vederi imediat după explozie. Noi detalii HALUCINANTE din anchetă

Asasinat Arad: al cui ar putea fi cel de-al doilea ADN descoperit pe explozibil

Profilerul FBI Mihaela Brooks a explicat, la Antena 3, că ”ADN-ul care există pe bombă poate să fie și al celui care a fabricat bomba, dar și al celui care a plasat-o sub scaun. Acum, având ADN-ul de pe bombă, eu aș lua și ADN-ul celor care urmăreau ancheta de la fața locului ca să afle informații. Ca măsură pentru a elimina anumiți oameni din anchetă. Cât despre amanta d-lui Crișan, prima mea întrebare este cum a aflat?”.

Profilerul a spus că, din punctul său de vedere, prima persoană căreia i s-ar adresa pentru a afla mai multe informaţii despre Ioan Crişan este amanta acestuia, ea fiind contabilă şi având cunoştinţă de eventualele probleme economice ale firmei lui Crişan.

Mai mult, Mihaela Brooks vede cel mult doi complici la fața locului asasinatului. Aceasta subliniază că se pot verifica momentele în care Crişan a vorbit ultima dată cu amanta şi cu soţia. Specialistul se întreabă, totodată, ”De ce prietenul lui Ioan Crișan a sunat amanta și nu soția? Și unde e prietenul, după explozie?”.

Citeste si Detalii incredibile din ancheta asasinatului de la Arad. Amanta lui Ioan Crișan și un bărbat cu bluză albastră au urmărit totul de pe o bancă. S-a aflat ce bombă a folosit criminalul

Asasinat la comandă?

Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi a indicat faptul că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

Luni, 31 mai, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare. Anchetatorii iau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est.