Noi detalii în dosarul de fraudă al lui Dan Barna. Se pare că liderul USR PLUS ar fi primit în mod ilegal acces la documentele DLAF. Cine ar fi fost responsabili! – SURSE

Apar noi informaţii despre dosarul de fraudă pe fonduri europene în care este implicat Dan Barna. Potrivit unor surse, liderul USR PLUS ar fi primit în mod ilegal acces la documentele DLAF.

13 mai 2021, 16:42
Noi detalii în dosarul de fraudă al lui Dan Barna. Se pare că liderul USR PLUS ar fi primit în mod ilegal acces la documentele DLAF. Cine ar fi fost responsabili! – SURSE

Noi detalii în dosarul de fraudă al lui Dan Barna. Potrivit ştiripesurse.ro, Dan Barna ar fi făcut rost de raportul DLAF de la directorul general AM POCU (Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman), Daniel Popa, recent numit în funcţie de ministrul Cristian Ghinea. Raportul DLAF a ajuns marţi la AM POCU, conform procedurii.

Noi detalii în dosarul de fraudă al lui Dan Barna. Se pare că liderul USR PLUS ar fi primit în mod ilegal acces la documentele DLAF

Dan Barna ar fi făcut rost de raportul DLAF de la directorul general AM POCU (Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman), Daniel Popa, recent numit în funcţie de ministrul Cristian Ghinea. Raportul DLAF a ajuns marţi la AM POCU, conform procedurii.

Se pare că liderul USR PLUS ar fi primit acces, în mod ilegal, la documentele transmise de DLAF la DNA, de la Daniel Popa şi secretarul de stat Marius-Mihai Vasiliu.

Întrbat de ce nu primește informații direct de la DLAF, care este instituție în cadrul Guvernului din care face parte, ci le primește din media, Dan Barna a spus că a evitat să îl cunoască pe cel care coordonează DLAF, dar știe că a fost numit de fostul premier Viorica Dăncilă.

„Nu era foarte caraghios (să le primesc de la DLAF)? Exact asta mă întreb și eu. (…) Deși ar fi fost facil să îl chem la ordin, am evitat să fac aceasta tocmai pentru a evita orice fel de speculație că intervin în activitatea unei instituții care are un mandat să verifice și să trimită mai departe la DNA orice neclarități ar avea. Nici nu îl cunosc pe cel care coordonează în momentul de față DLAF. Știu că a fost numit de doamna Dăncilă, dar în rest am evitat orice fel de contact să nu fie niciun fel de suspiciune”, a mai spus Dan Barna.

Inspectorii de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă arată că în cazul proiectului „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” (POSDRU/135/5.2/S/125782 – cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, firmă deținută de Dan Barna, verificările sunt în curs.

Citeşte şi: Cum încearcă Barna să ducă în derizoriu ancheta DLAF în care e acuzat de fraudarea fondurilor europene: “Se sugerează că am încasat nejustificat 280 lei”


loading...
Partenerii noștri