Noi detalii şocante în cazul adolescentelor care s-au sinucis la Hunedoara. Una dintre fete chemase poliţia acasă cu o zi înainte, acuzând agresiuni fizice din partea părinţilor

Una dintre fetele care s-au sinucis la Lupeni ar fi chemat poliţia acasa cu o zi înaintea tragediei. Tânara se plângea că e bătută de părinţi. Urmărirea penală este în derulare, motiv pentru care, pentru moment, procurorii nu pot furniza mai multe detalii despre tragedia de la Lupeni.

11 dec. 2023, 19:37
Noi detalii şocante în cazul adolescentelor care s-au sinucis la Hunedoara. Una dintre fete chemase poliţia acasă cu o zi înainte, acuzând agresiuni fizice din partea părinţilor

Dublă tragedie, sâmbătă seară, în Hunedoara. Două fete, ambele în vârstă de 15 ani, au murit, după ce s-au aruncat în gol de pe un turn, de la o înălțime de aproximativ 20 de metri, în zona unei foste fabrici din localitate. Una dintre adolescente și-ar fi sunat mama înainte, pentru a o anunța că intenționează să recurgă la un gest sinucigaș.

Potrivit surselor implicate în anchetă, vineri seară, cu doar o zi înainte de tragedia care a zguduit întreaga țară, una dintre minore a contactat poliția și a cerut ajutor. Fata le-a comunicat operatorilor de la poliție că este victima agresiunii fizice din partea părinților săi.

Un echipaj de poliție s-a deplasat la adresa indicată, însă a constatat că incidentul se rezumă la agresiune verbală, neexistând semne de agresiune fizică, așa cum fata menționase în apelul telefonic.

Noi detalii șocante ies la iveală în cazul celor două fete care s-au sinucis! Prietena adolescentelor aruncă bomba

Părinții îi reproșau tinerei că o luase pe căi greșite, în ultima perioadă. Conflictul dintre ea și părinții săi ar fi contribuit la luarea deciziei șocante pe care aceasta a luat-o ulterior, de a-și pune capăt vieții.

Între timp, au început audierile în forță în cazul dublei sinucideri din Hunedoara. Zeci de persoane din anturajul tinerelor care s-au aruncat de la 20 de metri vor fi audiate de polițiști. Inclusiv părinții îndurerați sunt chemați să dea declarații.

„Audierile în acest caz au început. Primii au fost audiaţi părinţii celor două fete şi personalul medical care a ajuns la locul incidentului. Urmărirea penală este în derulare” , a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, procurorul Robert Scorța, pentru Agerpres.

Zeci de persoane din anturajul celor două fete vor fi audiate de polițiști. Inclusiv părinții îndurerați sunt chemați să dea declarații. Fetele de 15 ani au lăsat un bilet de adio și mesaje în care își acuză prietenii că din cauza lor ar fi decis să se sinucidă. Cercetările au scos la iveală faptul că tinerele făceau parte dintr-un anturaj teribilist, iar ultimele mesaje transmise grupului de „prieteni” confirmă faptul că din cauza acestora s-au sinucis.

Urmărirea penală este în derulare, motiv pentru care, pentru moment, procurorii nu pot furniza mai multe detalii despre tragedia din Hunedoara.

Grupul din care făceau parte fetele, unul toxic

Înainte de a recurge la gestul extrem, una dintre adolescente și-a sunat mama și i-a spus ce are de gând să facă.

Disperat, tatăl acesteia a pornit în goană cu mașina 7 kilometri să ajungă la fiica sa, însă prea târziu. A sosit înainte ambulanței, însă cele două erau deja căzute de pe clădirea părăsită.

Adolescentele au lăsat și bilete de adio din care reiese că au recurs la sinucidere după o ceartă cu prietenii lor. Anchetatorii pornesc de la ipoteza că tinerele ar fi fost victimele bullyingului și așteaptă rezultatele autopsiei să vadă dacă fetele au consumat substanțe interzise sau alcool înainte de a recurge la gestul extrem.

Citește și Declarații cutremurătoare făcute de mama uneia dintre cele două adolescente care s-au sinucis. „Era foarte deschisă cu mine, îmi povestea tot ce se întâmpla”

Cercetările au scos la iveală faptul că tinerele din Hunedoara făceau parte dintr-un anturaj teribilist, iar ultimele mesaje transmise grupului de „prieteni” confirmă faptul că din cauza acestora s-au sinucis.

Fetele de 15 ani au lăsat un bilet de adio și mesaje în care își acuză prietenii că din cauza lor ar fi decis să se sinucidă.

„Bă mă bucur că v-am cunoscut, mersi că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile, sunteti un grup toxic și veti fi in continuare, ne omorâm din cauza voastră”, au scris fetele înaintea deciziei fatale.

Clădirea părăsită de pe care s-au aruncat cele 2 adolescente n-a fost aleasă la întâmplare, ci era chiar locul unde grupul teribilist din Hunedoara își petrecea timpul liber. Tinerii dădeau petreceri cu muzica la maxim și postau clipurile pe internet. Din versurile melodiilor reiese că aceștia ar fi consumatori de droguri.

Pe de altă parte, nici profesorii, nici autoritățile și nici măcar familiile celor două fete nu-și explică gestul cumplit care a șocat o întreagă țară. Ambele aveau 15 ani şi au fost colege de clasă până la terminarea gimnaziului. Ulterior, la liceu, fiecare dintre ele a mers la o altă unitate de învățământ, însă au continuat să fie prietene.