Noi dezvăluiri despre şoferiţa acuzată că a ucis patru oameni în Iaşi. Femeia circula cu aproape 150 km/h în oraş şi avea o alcoolemie uriaşă

Şoferiţa anchetată în cazul accidentului mortal din Iaşi i-a spulberat pe cei patru muncitori, după ce a circulat în oraş cu aproape 150 de kilometri pe oră. Mai mult, femeia de 39 de ani avea o alcoolemie de 1,13 la mie, au precizat anchetatorii în raportul de expertiză dinamică. Judecătorii urmează să ia marţi o decizie cu privire la prelungirea arestului pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

12 iul. 2022, 08:59
Noi dezvăluiri despre şoferiţa acuzată că a ucis patru oameni în Iaşi. Femeia circula cu aproape 150 km/h în oraş şi avea o alcoolemie uriaşă

Noi dezvăluiri despre şoferiţa acuzată că a ucis patru oameni în Iaşi, la aproape o lună de la momentul tragediei. Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă în instanţă una dintre victime, a precizat că Adina Iuliana Ghervase a menţionat într-una dintre declaraţii că „nici măcar nu a fost la locul accidentului”.

„Raportul de expertiză de dinamică a accidentului în cazul de la Iaşi cu patru morţi arată că şoferiţa avea 148 km/h în oraş, în momentul impactului.

Alcoolemia de asemenea una foarte mare de 1,13. Tulburător este faptul că în una dintre declaraţiile sale şoferiţa spune că nici măcar nu a fost la locul accidentului”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Potrivit Ziarul de Iaşi, judecătorii au amânat pentru astăzi o decizie privind prelungirea arestului femeii.

Adriana Iuliana Ghervase (foto) nu a dorit să le spună anchetatorilor motivul grabei. Experţii au stabilit că femeia a călcat pedala de acceleraţie, iar în momentul în care a intrat în curbă avea viteza de 148 de kilometri pe oră.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mihai Tudose explică de ce au fost comandate 120 de milioane de doze de vaccin în România: „Sunt contracte de zeci de miliarde, să fim serioşi! Poate cineva plăteşte, legal, până la urmă”

„Cu această viteză nici măcar şoferii de raliuri nu se încumetă să intre în curbe. Mai ales că maşina acestei şoferiţe nu era pregătită pentru concursuri”, a afirmat organizator de raliuri din Iaşi, pentru sursa citată.

Potrivit presei locale, şoferiţa avea o alcoolemie în sânge de 0,95 mg/l la prima probă, şi 0,77 mg/l în ce-a de-a doua probă.

Pe 17 iunie, patru muncitori au murit, după ce au fost spulberaţi de o şoferiţă care circula cu viteză mare în oraş. â

Citeşte şi: Accident grav în Iași! Patru muncitori uciși de o șoferiță care s-a urcat beată la volan. Sunt opt victime în total