NOI DEZVĂLUIRI: Lara Şaban, prezentatoarea ucisă la Constanţa, se afla în conflict cu mama sa

Apartamentul pe care Lara Şaban (27 de ani) voia să-l achiziţioneze în Constanţa urma să îl treacă pe numele său ori al fiicei sale, situaţie care a generat un conflict între tânără şi mama sa.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 10:43
NOI DEZVĂLUIRI: Lara Şaban, prezentatoarea ucisă la Constanţa, se afla în conflict cu mama sa

Persoana care a însoţit-o din Turcia în România pe Lara Şaban, ucisă în 3 mai de fratele său şi un complice pentru a-i lua banii cu care voia să cumpere un apartament în care s-o mute pe mama sa, a declarat anchetatorilor că, în ziua respectivă, femeia a fost sunată insistent de mai multe ori de fratele său, însă tânăra a refuzat să-i răspundă până în jurul orei 17.00.

Femeia a spus că Lara ar fi vorbit cu fratele său la telefon, spunându-i că va veni, după care a părăsit locuinţa într-o direcţie necunoscută şi nu s-a mai întors, la scurt timp, ambele telefoane ale victimei fiind închise.

Din declaraţia martorei a mai rezultat că avea o relaţie de prietenie cu Lara Şaban de mai mulţi ani şi că, la iniţiativa şi solicitarea acesteia de a o însoţi, au venit împreună în România. În principal, pentru a o ajuta pe Lara în îngrijirea fetiţei pe care o are cu un politician turc, dar şi pentru motivul că prietena sa se temea de eventuale discuţii contradictorii cu membrii familiei sale din România.

Scopul principal al vizitei Larei în România era acela de a achiziţiona un apartament de locuit pentru mama sa, însă tânăra se temea de o posibilă reacţie negativă a acesteia sau a fratelui său, Gilberto Ghiunal Şaban, când urma să le spună hotărârea luată de ea, în sensul că achiziţionarea locuinţei se va face pe numele său ori al fiicei sale, şi nu pe cel al mamei sale.

Din acest motiv, în data de 1 mai, între Lara şi mama sa ar fi izbucnit o ceartă. Situaţia tensionată ar fi determinat-o pe Lara Şaban să-i ceară mamei sale să părăsească vila în care locuiau împreună în municipiul Constanţa şi să se mute într-un apartament care aparţine tot tinerei.

Aspecte privind relaţia tensionată dintre Lara şi mama sa au fost relatate anchetatorilor şi de alţi martori, care au confirmat faptul că motivul scandalului era legat de achiziţionarea apartamentului.

Constănţeanca Lara Şaban a fost ucisă în data de 3 mai, de fratele ei şi un complice al acestuia pentru a-i lua 80.000 de euro, cei doi urmând să fie audiaţi marţi de un judecător, care va decide asupra propunerii Parchetului de arestare a lor pentru asasinat, informează Ministerul Public.

Femeia a fost răpită şi dusă într-un apartament de care avea grijă George Davidescu, unde au fost găsite pete de sânge, ulterior corpul tinerei fiind aruncat şi lăsat pradă animalelor pe un câmp la marginea oraşului Năvodari.