Noi dovezi în cazul de evaziune fiscală al Shakirei. Cântăreața riscă opt ani de închisoare și o amendă colosală

Dacă despărțirea de Gerard Pique a fost pentru Shakira o lovitură grea, viitorul pare să îi aducă celebrei cântărețe o sentință de opt ani de închisoare și o amendă de 23 de milioane de euro.

27 sept. 2022, 15:44
Noi dovezi în cazul de evaziune fiscală al Shakirei. Cântăreața riscă opt ani de închisoare și o amendă colosală

Shakira trebuie să gestioneze o altă situație grea din viața ei, după ce a fost acuzată de evaziune fiscală de către statul spaniol. Cântăreața cunoscută la nivel global riscă să intre la închisoare. Timp de doi ani, din 2012 până în 2014, vedeta nu a făcut nicio declarație de impozit.  Aceasta justifică printr-un document ofocial că reședința ei este încă din 2007 în Bahamas.

Publicația Equipo de investigación a dezvăluit noi informații incriminatorii la adresa artistei, din perioada în care artista era împreună cu fotbalistul Barcelonei.

„Autoritățile fiscale investighează această persoană deoarece există indicii că a stat pe teritoriul spaniol mai mult de 183 de zile în anul calendaristic, care este principala modalitate de a considera că o persoană este rezidentă pe teritoriul spaniol”, a declarat Javier Hurtado, director al FISC-ului spaniol.

Mai mulți jurnaliști susțin că  Shakira, alături de fostul soț, a locuit într-un apartament din Barcelona între 2010 și 2012. Acest lucru a fost confirmat și de un fost angajat al artistei, care a depus o plângere din cauză că aceasta nu ar fi vrut să îi întocmească un contract de muncă. Pe lângă aceste lucruri, paparazzii au fotografiat-o când mergea săptămânal la un celebru hair-stylist, Jordi Ripoll, în Barcelona.

„Inspectorii fiscali au început să urmărească viața Shakirei în Barcelona și au monitorizat vizitele sătămânale la hair-stylist”, declara Silvia Taulés, jurnalistă Vanitatis.

Citește și: Shakira riscă să ajungă după gratii. Parchetul spaniol cere peste opt ani de închisoare

Avocații Shakirei neagă acuzațiile aduse la adresa acesteia

În perioada în care Shakira se afla în Barcelona, aceasta a înregistrat aproximativ 500 de plăți bancare către saloane de înfrumusețare, sălile de spor și restaurantele din Barcelona.

„A venit aici de mai multe ori în 2012, 2013 și 2014. Este o tipă care zâmbea mereu și făcea poze cu clienți”, spunea un chelner pentru o publicație spaniolă.

Președintele inspectorilor fiscali din Spania a declarat că faptele cântăreței constituie „cea mai clară fraudă fiscală”.

„Aceasta este cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o vreodată. Shakira a negat că a locuit în Spania, când există dovezi copleșitoare în acest sens. Cântăreața a plătit o sumă semnificativă către autoritățile fiscale și a plătit dobânzi pentru plățile întârziate. Ea a făcut aceste plăți, după ce a început inspecția. Acest lucru nu împiedică impunerea de sancțiuni și, prin urmare, o condamnare”, spune președintele inspectorilor fiscali, citează Sport.ro.

Avocații Shakirei sunt indignați de acuzațiile aduse și au ținut să precizeze că artista are o atitudine de nereproșat.

„A dat întotdeauna dovadă de o atitudine impecabilă și a plătit 17,2 milioane de euro, sumă pe care a fost obligată să o plătească de către Agenția Fiscală”.

Încă nu a fost precizat când va avea loc procesul, dar se presupune că în următoarele luni.

Citește și: Informația momentului despre Shakira. Jurnaliștii spanioli spun că artista s-a întâlnit în secret cu Rafael Nadal