Shakira riscă să ajungă după gratii. Parchetul spaniol cere peste opt ani de închisoare

Shakira riscă să ajungă după gratii. Parchetul din Barcelona a anunțat că va cere o pedeapsă de peste opt ani de închisoare pentru fraudă fiscală împotriva artistei.

29 iul. 2022, 15:59
Shakira riscă să ajungă după gratii. Parchetul spaniol cere peste opt ani de închisoare

Parchetul din Barcelona a anunțat că va solicita şi o amendă de aproape 24 de milioane de euro pentru cântăreaţa pop, acuzată că s-a sustras de la plata unei sume de 14,5 milioane de euro către fiscul spaniol între anii 2012 şi 2014.

Momentan nu se cunosc detalii cu privire la data de începere a procesului și cum se va desfășura.

Shakira s-a declarat nevinovată și a spus că refuză orice acord cu procurorii şi că e dispusă să fie judecată într-un proces. Avocații cântăreței au spus că posibilitatea încheierii acestui acord rămâne valabilă până la începutul audierilor la Tribunalul din Barcelona.

Shakira acuză că i se încaldă drepturile pe deplin și că Parchetul spaniol apelează la metode abuzive, dar a mărturisit că rămâne „încrezătoare că instanţa îi va da dreptate”.

Artista, cunoscută pentru lansarea a numeroase hit-uri precum „La Tortura”, „Loca”, „Hips don’t lie”, e acuzată că nu și-a declarat veniturile la Administraţia fiscală spaniolă în anii 2012, 2013 şi 2014.

În actul acuzării e precizat că Shakira locuia în Spania în anul 2011 și e exact anul în care relația cu fotbalistul Gerard Piqué de la clubul FC Barcelona a fost făcută publică. Ea și-a păstrat rezidenţa fiscală în Bahamas până în 2015. Shakira şi Piqué, care au împreună doi copii, au anunţat că s-au despărţit în iunie 2022.

Avocații artistei spun că până în 2014 majoritatea veniturilor ei proveneau din turneele sale internaționale şi că ea nu locuia pe atunci mai mult de şase luni pe an în Spania.

Shakira a precizat că a plătit deja suma de 17,2 milioane de euro fiscului spaniol şi, deci, nu mai are „nicio datorie faţă de Trezoreria Publică de mai mulţi ani”.

Citește și Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Când s-ar fi despărțit, de fapt, Shakira și Pique

Citește și Cine este, de fapt, femeia misterioasă cu care Pique ar fi înșelat-o pe Shakira: „O blondă”