Noi efecte secundare descoperit la unii pacienţi care s-au vindecat de COVID-19

Efectele pe termen lung ale COVID-19 sunt studiate de diverşi specialişti din întreaga lume, iar de-a lungul ultimelor luni au fost descoperite noi şi noi urmări neplăcute ale acestei boli.

24 nov. 2021, 10:29
Noi efecte secundare descoperit la unii pacienţi care s-au vindecat de COVID-19

Medicii au descoperit noi efecte secundare în urma infectării cu coronavirus. Este vorba despre lipsa percepției durerii la unii pacienţi COVID-19. Mai exact, medicii elvețieni de la Spitalul Universitar din Geneva (HUG) au observat că la unii pacienți bolnavi de cancer, care acuzau dureri mari, în primele zile de la infectarea cu coronavirus intensitatea durerii a scăzut semnificativ și chiar a dispărut.

Ulterior, după vindecarea de COVID-19 durerile au reapărut.

Citeşte şi: Mărturia cutremurătoare a unui supraviețuitor COVID-19 intubat și resuscitat: „După un an de la a doua mea naștere, încă îmi caut sănătatea. Nu vă jucaţi cu virusul”

Un alt efect secundar este întâlnit la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19 este „happy hypoxemia”, potrivit Gândul. Happy hypoxemia este incapacitatea unor pacienţi de a percepe  dificultățile respiratorii, unul dintre cele mai des întâlnite simptome COVID-19.

Medicii spun că aceste efecte ar putea fi cauzate de disfuncții la nivelul sistemului nervos cerebral și la nivelul măduvei spinării, determinare de virusul SARS-COV 2.

Citeşte şi: Studiu extrem de îngrijorător în Israel! Vaccinul Pfizer NU oferă imunitate de durată împotriva Covid! Dupa câte luni se pot infecta cei vaccinaţi

Valeriu Gheorghiţă, despre valul 5 în România: „Ne aşteptăm la o creştere a infectărilor din a două parte a lunii ianuarie”

Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe români să respecte în continuare măsurile de prevenire şi răspândire a bolii, pentru că doar aşa putem să scădem numărul infectărilor.

„În 20 de tări europene există o creştere a numărului de cazuri raportate. Ne asteptam si noi ca o crestere a numarului de cazuri sa se produca din a doua parte a lunii ianuarie. Vigilenta noastra trebuie să ramana ridicata, sa incercam sa respectam masurile de prevenire a raspandirii bolii. Doar in felul acesta putem sa scadem presiunea din spitale. Din fericire, evolutia este favorabila.

Ne dorim sa se mentina acest trend evoluativ. Astazi rata de pozitivare este 5 la sută, este cea mai mica din ultimele doua luni, arata o scaderea a numarului de cazuri. Trebuie să constientizam ca doar prin masuri care previn raspandirea bolii putem sa avem un confort şi o stabilitate epidemiologica in perioada urmatoare. Aceste lucruri sunt vaccinarea şi respectarea măsurilor igienico-sanitare. Readuc în atenţie importanţa implementării certificatului verde digital”, a menţionat Gheorghiţă în cadrul conferinţei de presă de mari.