Noi fotografii NASA demonstrează că steagurile americane încă mai pot fi văzute pe Lună FOTO

Publicat: Luni, 30 Iulie 2012 09:20 // Actualizat: Marţi, 31 Iulie 2012 00:21 // Sursa: RTV.net

La patruzeci de ani după ce ultimii astronauţi au aselenizat pe Lună şi au înfipt un steag american în sol, cercetătorii se întrebau dacă steagul încă mai este acolo. Noi imagini NASA dovedesc că cinci din cele şase steaguri americane sunt în picioare, potrivit analizei umbrelor lor pe suprafaţa Lunii.

Foto: NASA

În timpul fiecăreia din cele şase aselenizări americane, astronauţii au lăsat în urma lor steaguri, ca simboluri ale reuşitei naţiunii lor. Prima aselenizare a fost pe 20 iulie 1969, în timpul misiunii Apollo 11. Atunci, Neil Armstrong, primul om pe Lună, a declarat, în direct, la televizor, că au făcut "un pas mic pentru om, un salt gigantic pentru omenire".

Ultima misiune pe Lună a fost Apollo 17 pe 14 decembrie 1972.

"Din imaginile LROC (Lunar Reconnaissance Orbiter Camera) ştim sigur că steagurile americane sunt în picioare, mai puţin cel al Apollo 11", a declarat MArk Robinson, investigator la LROC. "Astronautul Buzz Aldrin reportase că steagul a fost aruncat de emisiile vehiculului lunar, în timpul decolării misiunii Apollo 11, şi se pare că a avut dreptate", a mai spus cercetătorul.

Misiunile americane pe Lună sunt singurele zboruri umane pe satelitul natural al Pământului.

"Am fost surprins că steagurile au supravieţuit ultravioletelor şi temperaturilor de pe suprafaţa lunară, dar au reuşit", a precizat Robinson. Condiţiile de pe Lună sunt dure. Temperaturiile oscilează între 121 şi -173 de grade Celsius.loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 iul 13:25
Răspunde | Votează email 0 email
truth of love
Vrajeli, nu au fost niciodata pe luna, se vad grinzile si sforile cu care ii tineau pe astronauti sa para ca plutesc pe suprafata "Lunii" din Nevada, si steagurile fluturind in vint si ina 1000 de detalii care arata ca nu au fost niciodata pe Luna, ca n-aveau cum atunci. Pozele acestea sunt trucaje ale conspiratiei masonice NASA, toti angajatii acolo sunt masoni, si in general masonii se ocupa cu manipulari si minciuni.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H