Noi imagini cu viitorul SUV Dacia. Design-ul conceputului Bigster ar putea fi păstrat şi la modelul de serie

Dacia Bigster, cel mai impunător SUV al producătorului de la Mioveni, promite a fi o revoluţie tehnologică în piaţa auto cu preţuri accesibile. Publicaţia spaniolă Autofácil.es susţine că a intrat în posesia imaginilor brevet ale viitorului SUV Dacia.

19 mai 2021, 16:10

Viitorul SUV Dacia ar păstra aproape nealterată silueta conceptului Bigster, după cum reiese din imaginile publicate de jurnaliştii spanioli.

Autofácil.es scrie că a intrat în posesia primelor imagini cu Dacia Bigster, SUV-ul de mari dimensiuni pe care producătorul de la Mioveni vrea să-l lanseze pe piaţă. Imaginile ar proveni direct de la oficiul de brevete.

După cum putem vedea, modelul de producție va păstra numeroase elemente ale conceptului Bigster. În partea frontală se prefigurează o grilă impunătoare care va adăposti noul logo și farurile cu LED cu semnătura luminoasă în formă de Y, deja cunoscută de la modelele Logan, Sandero şi Sandero Stepway. În plus, se evidențiază protecțiile metalice din zona inferioară și elemente laterale care favorizează aerodinamica modelului.

Din profil, noua Dacia Bigster prezintă un design impunător. După cum am văzut în concept, mânerele ușilor din spate rămân ascunse, ceea ce îi conferă maşinii un aspect mai sportiv. Sunt remarcate şi elementele specifice modelelor offroad, precum barele de pe acoperiș, oglinzile contrastante și materialele plastice din zona inferioară. De asemenea, se pot obseva şi jante din aliaj în două nuanţe şi cinci spiţe, cu un aspect mai convențional decât prototipul.

În partea din spate, maşina are spoiler de dimensiuni generoase, stopuri în formă de „Y” și un hayon mare.

Noi imagini cu viitorul SUV Dacia. Ce motorizări ar putea avea

În ceea ce privește gama sa mecanică, Dacia Bigster ar trebui să primească noul motor pe benzină cu trei cilindri 1.2 TCe cu diverse puteri, precum și diferite tipuri de motorizări hibrid, precum E-TECH pentru a-și îmbunătăți eficiența.

Specialiştii din domeniul auto prefigurează schimbări în domeniu, după ce la conducerea Renault a sosit Luca de Meo. CEO-ul mărcii franceze este considerat un specialist în a creşte cota de piaţă a mărcilor. În cadrul evenimentului Renaulution au fost prezentate proiecte precum viitorul Renault 5, direcția pe care o va lua firma sportivă Alpine – cu modele electrice – și un SUV impresionant la preț redus: Dacia Bigster.

Șeful Denis Le Vot a anunțat că mărcile Dacia (România) și Lada (Rusia) vor funcționa într-o singură unitate de business. Miza francezilor este de a veni cu maşini mai mari şi mai competitive, iar în centrul mărcii Dacia va sta un nou SUV de dimensiuni compacte – de 4,6 metri lungime, construit pe aceeaşi platformă tehnică precum noile Logan, Sandero şi Renault Captur şi Clio – CMF B.

foto: Autofácil.es

Citeşte şi: Dacia Grand Duster, noi imagini spion cu modelul cu şapte locuri, aşteptat în România