Noi informaţii despre avionul prăbuşit în Columbia. Aeronava nu avea combustibil în momentul impactului

Avionul care s-a prăbușit luni în Columbia, accident soldat cu moartea a 71 de persoane, între care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense, nu a avut combustibil la impact, potrivit unor constatări inițiale ale experților din domeniul aviației, determinând o anchetă asupra condițiilor în care a zburat avionul, relatează Reuters.

01 dec. 2016, 18:09
Noi informaţii despre avionul prăbuşit în Columbia. Aeronava nu avea combustibil în momentul impactului

Declarațiile Autorității civile a aviației au confirmat ultimele cuvinte ale pilotului bolivian Miguel Quiroga către turnul de control de pe aeroportul din Medellin pe o înregistrare audio obținută de media columbiene.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT în Columbia. PRIMELE IMAGINI de la locul tragediei FOTO

„Când am sosit la locul accidentului și am verificat rămășițele și am putut să confirmăm că avionul nu mai avea combustibil în momentul impactului”, a declarat Freddy Bonilla, secretar în domeniul securității aviatice la Autoritatea aviației din Columbia.

Pe înregistrare se pot auzi ultimele cuvinte ale pilotului în care comunică turnului de control că avionul se află „în cădere totală, cădere electrică totală, fără combustibil”. Pilotul a cerut permisiune urgentă de aterizare după care nu s-a mai auzit nimic.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT COLUMBIA. Unul dintre supravieţuitori, mărturii cutremurătoare. Vezi ce i-a salvat viaţa în momentul prăbuşirii