Noi modificări pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial. Scade numărul orelor în şcoală

Senatul a adoptat un proiect de modificare a Legii Educaţiei iniţiat de social-democratul Liviu Pop prin care este scăzut numărul de ore pentru cele trei cicluri din învățământul preuniversitar. Proiectul votat de Senat a fost trimis la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

22 oct. 2019, 11:27
Noi modificări pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial. Scade numărul orelor în şcoală

Proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, scrie edupedu.ro.

Spre comparație, în prezent elevii învață 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare (au maximum un opțional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a și a III-a, iar în ultima clasă de învățământ primar, elevii au minim 21 de ore și maximum 22 de ore la clasa a IV-a.
La gimnaziu, proiectul de lege inițiat de Liviu Pop prevede cele mai drastice tăieri. Proiectul introduce termenul de „medie” de 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu.

În prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.


loading...
Partenerii noștri