Noi orori în războiul din Ucraina. Peste 120.000 de copii, duşi cu forţa în Rusia. „Nu e prima oară când au folosit astfel de tactici”

Militarii ruşi sunt acuzaţi că au "deportat" peste 600.000 de ucraineni în Rusia. Printre aceştia se numără aproape 121.000 de copii, a avertizat Liudmila Denisova, comisarul ucrainean pentru drepturile omului.

09 apr. 2022, 11:07
Noi orori în războiul din Ucraina. Peste 120.000 de copii, duşi cu forţa în Rusia. „Nu e prima oară când au folosit astfel de tactici”

Noi orori în războiul din Ucraina. Locuitorii oraşului Izium din regiunea Harkov, care este ocupat temporar, sunt mutaţi cu forţa în Rusia, scrie The Guardian.

„Nu este prima oară când trupele ruse au folosit astfel de tactici. După ce au adus oraşul într-o situaţie critică, inamicul oferă un coridor condiţionat către Rusia, aparent pentru a salva oameni, fără a le lăsa alternativă. În prezent, mass-media ruseşti relatează că au deportat 615.000 de persoane din Ucraina, inclusiv 121.000 de copii”, a scris Liudmila Denisova, comisarul ucrainean pentru drepturile omului, pe Facebook.

Citeşte şi: Purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zakharova a venit la conferinţa de presă aparent beată şi a declarat că motivul războiului din Ucraina este borşul: „Nu au vrut să facă un compromis, să-l împartă. Este nazism, au interzis şi cărţile de bucate!”

De asemenea, oficialul ucrainean a acuzat Rusia că a ucis sute de copii în Ucraina, de la începutul războiului.

„La data de 9 aprilie 2022, ora 8:00, conform datelor Registrului Unic de Investigații Preliminare și altor surse care necesită confirmare, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, 176 de copii au fost ucişi şi alţi 324 au fost răniţi.

Numărul exact al copiilor decedaţi precum şi al celor răniţi nu poate fi stabilit deoarece în oraşele ucrainene trupele de ocupaţie desfăşoară acţiuni de luptă”, a mai scris Liudmila Denisova.

Ucraina cere mai multe arme şi sancţiuni mai aspre după ce a acuzat Rusia c-ar fi declanşat un atac cu rachete, soldat cu moartea a cel puţin 52 de persoane într-o gară în care se aflau femei, copii şi bătrâni. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că „armata rusă a lovit terminalul feroviar”, unde sute de oameni aşteptau în trenuri pentru a fi evacuaţi din calea ofensivei ruseşti din estul ţării.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 45. Zelenski cere sancţiuni mai dure împotriva Rusiei după atacul din Kramatorsk