Noi probleme la Hidroelectrica. Unii clienți, puși să semneze în orb contracte cu preț necunoscut

Unii clienți ai Hidroelectrica ale căror contracte expiră în luna aprilie au primit oferte pentru prelungirea lor pentru următoarele 12 luni. Numai că prețul oferit de companie nu este valabil pe toată perioada contractuală, ci doar până la 31 martie 2025. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții companiei spun că a fost o eroare și că au retrimis notificări corectate, însă oamenii nu au primit nimic.

11 mart. 2024, 12:35
Noi probleme la Hidroelectrica. Unii clienți, puși să semneze în orb contracte cu preț necunoscut

Cristina este un consumator casnic de electricitate din București. În data de 4 martie a primit o notificare de la furnizorul său de electricitate, Hidroelectrica, că îi expiră contractul în 20 aprilie și o ofertă pentru prelungirea pe 12 luni a contractului.

Citind documentul primit de la Hidroelectrica, clienta a observat că prețul oferit de furnizor nu acoperă întreaga perioadă de 12 luni de contract, ci este valabil doar până la 31 martie 2025, care este și termenul când expiră schema de plafonare-compensare stabilită de stat, potrivit hotnews.ro.

Citește și: Factură uriașă la curent electric primită de o familie din Hunedoara după ce au avut contorul stricat. Oamenii refuză să plătească, iar furnizorul i-a lăsat în beznă

„Condițiile comerciale actuale din contractul dumneavoastră de furnizare a energiei electrice nr. (…) sunt valabile până la data de 20.04.2024, dată până la care este garantat prețul energiei electrice active prevăzut în anexa curentă la contract. În conformitate cu prevederile din contractul dumneavoastră de furnizare, vă înaintam propunerea de modificare a Anexei nr.2, cu prețul energiei valabil până la data de 31.03.2025 începând cu 21.04.2024. Celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate”, se arată în notificarea companiei.

Același lucru scrie și în notificarea primită de Maria B, care locuiește într-o comună din județul Sibiu. Contractul ei expiră în 18 aprilie și, dacă îl va prelungi cu 12 luni, va avea și ea câteva săptămâni în aprilie 2025 când nu știe ce preț va plăti.

Citește și: După taxa pe stâlp, apare taxa pe soare! Ce secrete ascund noile contoare. Românii, obligați să plătească o altă taxă pentru curent

Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Hidroelectrica au afirmat că este o greșeală și că, de fapt, prețul este valabil până la expirarea contractului.

„A fost un lot de notificări cu această greșeală. Respectivilor clienți le-au fost transmise noi notificări corectate”, au adăugat reprezentanții companiei.