Factură uriașă la curent electric primită de o familie din Hunedoara după ce au avut contorul stricat. Oamenii refuză să plătească, iar furnizorul i-a lăsat în beznă

Factură uriașă primită de o familie dintr-un sat din Hunedoara. Au de achitat peste 16.000 lei pentru mai multe luni în care au avut contorul stricat, iar distribuitorul l-a înlocuit dar nu le-a mai trimis lunar factura pentru consum. După numeroase sesizări telefonice, online, au fost chiar şi la sediul societăţii, nu au ajuns la nicio înțelegere și nu primesc explicații clare despre cum s-a ajuns la această sumă. Mai mult, pentru că au refuzat să plătească, furnizorul i-a debranșat de la curent. Familia a apelat acum la serviciile unui avocat. 

03 mart. 2024, 16:30
Factură uriașă la curent electric primită de o familie din Hunedoara după ce au avut contorul stricat. Oamenii refuză să plătească, iar furnizorul i-a lăsat în beznă

Calvarul familiei Evi, din satul Folt, a început în urmă cu doi ani. Pentru că au observat că primesc facturi mari la curent, au sesizat distribuitorul de energie. Au solicitat o verificare, însă de-abia peste 8 luni le-au schimbat contorul. De atunci n-au mai primit facturi până în noiembrie, anul trecut, când au avut parte de o surpriză. Aveau de plată peste 16.000 lei, potrivit observatornews.ro. Au făcut numeroase sesizări la care nu au primit niciun răspuns. Mai mult, în urmă cu o săptămână au venit câţiva angajaţi, care au intrat pe proprietatea familiei şi au tăiat curentul.

Citește și: Povestea dramatică a lui Ionuț, puștiul de 12 ani care visează să aibă o vacă și un cal! Zilnic cară lemne din pădure pentru ca el și frații lui să nu înghețe de frig. ” E ora 18:00 și nu am avut ce să mănânc”

Fără să primească nicun răspuns la sesizările depuse, ”pur şi simplu au venit, au intrat în curte şi au debranşat imobilul de la energia electrică”.

Citește și: Se dau amenzi de 1.500 de lei pentru folosirea maşinii de spălat sau a aspiratorului la orele de siestă. 5.000 de lei dacă ambalezi motocicleta în faţa blocului

Oamenii încearcă cu greu să se descurce acum fără curent, adică fără frigider, televizor, boiler, calculator sau lumină în casă.

”A trebuit să aruncăm tot. Copiii au teme de făcut, eseuri pentru şcoală, referate, proiecte, n-avem pe ce”, au mai spus oamenii.