Noi proteste anti-restricţii în Bucureşti şi alte zeci de oraşe din ţară! Mii de manifestanţi au ieşit din nou în stradă. Protestatari înarmaţi cu săbii, prinşi de poliţişti

Noi proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi în multe alte oraşe din ţară, pentru a patra zi consecutiv. Oamenii sunt nemulţumiţi de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus şi ies din nou în stradă.

30 mart. 2021, 21:57
Noi proteste anti-restricţii în Bucureşti şi alte zeci de oraşe din ţară! Mii de manifestanţi au ieşit din nou în stradă. Protestatari înarmaţi cu săbii, prinşi de poliţişti

Update

. Sute de protestatari din Capitală se îndreaptă în marș către Palatul Cotroceni, în timp ce strigă că nu mai vor să poarte măștile și vor libertate. Sute de jandarmi sunt pregătiți să intervină atunci când va fi cazul.

Update.Protestatarii din municipiul Craiova au ars, marți seară, mai multe portrete cu șeful DSU Raed Arafat, pe fondul nemulțumirilor legate de restricțiile impuse la nivel național în contextul pandemiei.

Mai mulți protestatari au scos la imprimantă portrete cu Raed Arafat și le-au dat foc pe stradă. Ei au scandat „Demisia!” și ‘Libertate!’. Marea majoritate a participanților sunt tineri. Peste 300 de persoane care participă la protestele de la Craiova au pornit într-un marș prin centrul vechi al orașului. Cei mai mulți dintre participanți sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit și cu recuzita cu care merg pe stadioane.

La alte manifestații din țară, protestatari și-au dat jos măștile de protecție și le-au ars.

Update. La Oradea s-au strâns aproximativ 700 de protestatari, la Ploiesti în jur de 100, la Botoșani protestul s-a încheiat și au fost vreo 300 de oameni ieșiți în stradă. În jur de 100 de oameni au protestat și la Cluj, Buzău, Târgu Jiu, Pitești.

Update. Momente emoţionante la Oradea! Mai mulţi tineri au cântat imnul naţional al României la vioară.

Update. Manifestantanţi înarmaţi cu săbii au fost prinşi în drum spre protest. Jandarmii din Galaţi au verificat maşinile mai multor protestatari.

Update. Aproximativ 100 de persoane au ieşit pe străzile din Constanţa. Cei mai mulţi protestatari sunt tineri şi strigă „Libertate!”, „Jos masca”.

Update ora 20 Capitală. Protestul din Bucureşti s-a împărţit între M.A.I. şi Piaţa Universităţii

Protestatarii din Piaţa Revoluţiei cer demisia ministrului de Interne, iar cei rămaşi în Piaţa Universităţii scandează „Arafat, judecat pentru cei legaţi de pat!”. S-a format o colană de manifestanţi care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

Update. Manifestanţii anti-restricţii adunaţi în Piaţa Universităţii au pornit în marş spre Ministerul de Interne şi cer demisia ministrului.

Bucureşti, Galaţi, Cluj, Sibiu, Craiova, Brăila, Ploieşti, Timişoara, Botoşani, Oradea, Târgu-Jiu. Acestea sunt doar câteva dintre oraşele în care se ţin proteste de amploare în această seară.

Un număr-record de jandarmi a fost convocat în Capitală pentru eventuale situaţii neprevăzute.  În momentul de faţă, sunt aproximativ 50 – 60 de protestatari ieşiţi în Piaţa Universităţii, însă oamenii au anunţat pe reţelele sociale că vor veni într-un număr foarte mare.

Şi luni au fost proteste în mai multe oraşe din ţară şi au existat şi incidente.

Au fost violențe la Piața Unirii, unde mai mulți huligani au atacat jandarmii cu pietre. Vitrinele magazinelor au fost sparte , iar jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i potoli.

Mai mulți huligani infiltrați între cei circa 100-150 de protestatari care se retrăgeau de la protestul din Piața Victoriei i-au atacat cu bolovani și sticle pe jandarmii care-i însoțeau.

Câteva zeci de persoane au fost reținute și identificate de jandarmi.Jandarmii au părut surprinși inițial de atacul acestora, dar s-au organizat rapid și au intervenit în forță folosind gaze lacrimogene reușind să restabilească situația.

Mai multe stații de autobuz au fost vandalizate, inclusiv vitrine ale magazinelor de la Unirii.

Un bărbat care a participat la protestul din Capitală a fost luat pe sus de jandarmi după ce a refuzat să se legitimeze şi să poarte mască. El a fost reținut pentru 24 de ore şi urmează să fie propus pentru arestare. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj şi a fost amendat şi cu 2.500 lei.