Noi reguli în sălile de fitness din România începând de pe 15 mai. Beneficii pentru persoanele vaccinate!

Participarea publicului în sălile de fitness va fi permisă începând de pe 15 mai până la o capacitate de 50%, fără masca de protecție, dacă incidența din județul respectiv e mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

14 mai 2021, 22:21
Noi reguli în sălile de fitness din România începând de pe 15 mai. Beneficii pentru persoanele vaccinate!

Sălile de fitness pot funcționa, începând de pe 15 mai, la o capacitate de 50%, dacă incidența din județul respectiv e mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Oamenii nu mai au obligația să poarte masca de protecție la sală, însă trebuie să se asigure că păstrează o distanță de 7 metri pătrați.

„Începând cu data de 15.05.2021 se propune desfășurarea activității operatorilor economici în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă
incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană”, se arată în hotărârea CNSU.

Cum verifică patronii de sali de fitness dacă participanții sunt vaccinați

„Cel mai simplu e să prezinte certificatul de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a explicat că agenții economici care nu respectă acest lucru vor fi amendați.

Ce se schimbă de la 1 iunie pentru sălile de fitness din România

„Începând cu data de 01.06.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune reluarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Începând cu data de 01.07.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune reluarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, cu participarea publicului la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

În condițiile stabilite la alin. (1) – (3), administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu condiția ca toți participanții să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, asigurând o suprafață de 4 mp/persoană”, se mai arată în hotărârea CNSU.

Mai jos găsiți documentul integral cu măsurile ce intră în vigoare de pe 15 mai.

Hotarare CNSU Nr. 29 Din 14.05.2021 by Simion Claudia on Scribd

Citiți și Mai sunt doar câteva ore până la relaxarea restricțiilor! Florin Cîțu: „Fără mască în aer liber de pe 15 mai”. Care sunt excepțiileCitiți și Restricţiile care rămân valabile pentru ţările din zona roşie. Florin Cîţu: „Fie este vaccinat, fie intră în carantină”