Noi reguli în şcoli după vacanţa de Paşte. Ce modificari sunt aduse

Noi reguli în şcoli după vacanţa de Paşte. Ministrul Educaţiei a explicat la România tv cum vor începe şcolile după vacanţa de Paşte. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit şi despre importanţa testelor non-invazive în şcoli.

23 apr. 2021, 17:44
Noi reguli în şcoli după vacanţa de Paşte. Ce modificari sunt aduse
Noi reguli în şcoli după vacanţa de Paşte. Ce modificari sunt aduse

Noi reguli în şcoli după vacanţa de Paşte. Sorin Cîmpeanu a declarat la România tv că a solicitat reanalizarea ordunului pentru a permite prezenţa fizică în clasele terminale din scenariul roşu.

Noi reguli în şcoli după vacanţa de Paşte. Sorin Cîmpeanu: Semestrul a fost extins cu o săptămână

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale

„Dupa vacanta de Paste, scolile vor incepe dupa scenariile cunoscute. Am solicitat reanalizarea ordunului pentru a permite prezenta fizica in clasele terminaele din scenariul rosu. De asemenea, am solicitat redeschiderea scolilor speciale in format fizic”, a menţionat ministrul într-o intervenţie telefonică la România tv.

Sorin Cîmpeanu a explicat că semestrul a fost extins cu o săptămână.

„Semestrul a fost extins cu o săptămână, o săptămână pe care o consider a fi foarte importantă, în condițiile în care acea săptămână va putea fi organizată cu prezență fizică, de preferință în toate școlile din România dacă situația epidemiologică va permite acest lucru, iar acea săptămână cu prezență fizică a devenit extrem de importantă pentru recuperarea unor pierderi care sunt extrem de mari la nivel educațional – nu numai în sistemul de educație românesc, în orice alt sistem de educație din lume această criză sanitară a generat pierderi educaționale. Prezența fizică, pentru moment, este singura care poate compensa aceste pierderi”, a precizat ministrul la B1 tv.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, anunţ despre revenirea la trei trimestre şi examenul pentru cei 10.000 de directori

Referitor la restarea în şcoli, Sorin Cîmpeanu a declarat că până acum aceasta a fost inexistentă în şcoli.

„Testarea este un element important. A fost inexistenta in scolile romanesti. Am vazut ca incepand de ieri si scolile din Italia folosesc teste non-invezive. Este un element pe care Ministerul Educatiei l-a solicitat Ministerului Sanatatii. Aceste teste necesita personal medical. El lipseste. Administrarea testelor se face de catre personalul medical.

E foarte bine sa facem fiecare ceea ce sta in dreptul nostru. Am transmis o adresa oficiala la ministerul Sanatatii. Elevii sunt primii care vor plati. Toate aceste lucruri sunt justificate, vor fi discutate la nivelul Guvernului. Vom discuta saptamana viitoare, atunci cand urmeaza sa avem o analiza la zi a situatiei epidemiologice. Pe baza acesteia vom vedea daca scoala va incepe in format fizic sau nu. Nu am niciun fel de intrebari privind incadrarea localitatilor in scenariu potrivit”, a precizat ministrul la România Tv.