Noi reguli pe Instagram! Decizia luată de companie pentru a diminua propaganda rusă pe timpul războiului din Ucraina. Iată ce nu mai ai voie să postezi

Reprezentanții platformei Instagram au anunțat implementarea unor măsuri pentru a diminua propaganda guvernului rus și pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor din Ucraina și Rusia.

09 mart. 2022, 10:53
Noi reguli pe Instagram! Decizia luată de companie pentru a diminua propaganda rusă pe timpul războiului din Ucraina. Iată ce nu mai ai voie să postezi
Noi schimbări la aplicaţia Instagram.

Instagram începe să reducă postările din mass-media rusă, marcând și reducând substanțial numărul de postări care pot veni prin intermediul canalelor de comunicare deținute de Moscova. Utilizatorii care decid să partajeze la story și care provin din conturile vizate de Instagram vor vedea acum un mesaj pop-up de avertisment.

CITEȘTE ȘI: Impresionează-ți urmăritorii de pe Instagram cu aceste postări

 

„Instagram consideră contul care a creat această postare poate fi parțial sau în întregime sub controlul editorial al guvernului rus”, se arată în mesajul de tip pop-up ce va apărea în cadrul postărilor semnalate drept propagandă rusă.

De asemenea, utilizatorii care împărtășesc la story conțin cu link activ care indică domenii asociate cu mass-media de stat din Rusia vor primi același tratament. Mai mult decât atât, conturile rusești legate de stat nu vor mai apărea în zonele de descoperire populate algoritmic, cum ar fi Reels și fila de descoperire, și nici nu vor mai apărea la fel de ușor în căutare.

CITEȘTE ȘI: Mark Zuckerberg ameninţă că închide Facebook şi Instagram în Europa. Miliardarul cere schimbarea legii privind protecţia datelor

Eforturile Instagram de a opri fluxul de dezinformare susținută de Federația Rusă despre invazia din Ucrainei urmează eforturilor paralele ale Facebook. Facebook a anunțat, săptămâna trecută, că va încerca, în mod similar, să îngroape mass-media controlată de Kremlin prin utilizarea etichetelor de avertizare și a reducerii rangului de apariție în news feed.