Noi reguli pentru hotelurile din Grecia. Câte persoane au voie să fie în piscine

Hotelurile din Grecia vor funcționa după un set de reguli prestabilit. Astfel, turiștii care își vor petrece vacanța în țara elenă vor avea parte de noi măsuri.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 07:57
Noi reguli pentru hotelurile din Grecia. Câte persoane au voie să fie în piscine

Mai exact, sunt propuse „reducerea frecvenţei de curăţare a camerei pe durata sejurului (pentru evitarea contactului angajaţilor de la curăţenie cu un posibil caz de coronavirus şi transmiterea mai departe a virusului)”, „renunţarea la schimbarea zilnică a lenjeriei şi a prosoapelor, care se va realiza doar la cererea clientului”, dar şi eliminarea tuturor obiectelor decorative de folosinţă comună (perne, meniuri, reviste etc.), precum şi a aparatelor de cafea, a fierbătoarelor şi a tuturor produselor din minibar.

Se prevede, de asemenea, acoperirea cu o husă de unică folosinţă a telecomenzilor de televizor şi aer condiţionat, iar suprafeţele textile trebuie curăţate cu un aparat cu aburi.

Reguli noi la piscine

Măsuri concrete sunt prevăzute şi pentru piscine, unde dispunerea şezlongurilor trebuie să respecte o distanţă suficientă încât punctele extreme dintre şezlongurile a două persoane aflate sub umbrele diferite sau a două persoane care locuiesc în camere diferite să fie de cel puţin doi metri, în orice direcţie.

În plus, trebuie oferite prosoape care vor acoperi şezlongul pe toată suprafaţa lui, iar după fiecare utilizare şezlongurile vor fi dezinfectate sau se va pune un material textil special de unică folosinţă peste şezlong înainte de întinderea prosopului.

Va exista o „stabilire strictă” a numărului de oameni care vor fi în piscină în acelaşi timp. În orice caz, „numărul maxim total al persoanelor aflate în bazin în orice moment nu va fi mai mare de o persoană la 2,5 metri cubi de apă”, iar în bazinele de înot închise vor fi 2 persoane la 20 de metri pătraţi, potrivit Protocolului Unităților Turistice.