Noi reguli pentru înmatricularea şi radierea vehiculelor în România

Publicat: Vineri, 10 Iulie 2020 09:34 // Actualizat: Vineri, 10 Iulie 2020 11:07 // Sursa: romaniatv.net

Se schimbă regulile pentru înmatricularea şi radierea vehiculelor în România. Potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, procedura va fi simplificată. Astfel, toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, că va semna un ordin de ministru prin care înmatriculările autovehiculelor ar urma să se facă mai ușor. Astfel, toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

"Astăzi (vineri - n.r.), voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători - Dacia, Renault şi Ford - vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul", a anunţat Marcel Vela, la sediul MAI.

Ordinul va simplificat și procedurile privind radierea, obținerea autorizației provizorie de circulație, obținerea unui duplicat al actulului de înmnatriculare.

"O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţine a permiselor de conducere şi înmatriculare – unde există distanţe mari între reşedinţa unui judeţ şi cetăţeni, vă dau exemplu Hunedoara, am decis să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni, să nu mai vină cetăţenii la serviciu, astfel să nu mai trebuiască să vină la Deva, de exemplu, să vină la Petroşani", a mai spus ministrul de Interne.

Citeşte şi: România, invadată de rable în primele luni din 2020. La fiecare maşină nouă cumpărată au apărut alte patru second-hand 

 

 

Noi tarife pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare. Cu cât au crescut preţurile

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a informat cu privire la faptul că, începând cu data de 17 iunie 2020, au fost stabilire noi tarife pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.

Conform unui comunicat, este vorba despre 89 lei - permis de conducere şi 49 de lei - certificat de înmatriculare.

Citeşte şi: Un fost poliţist, ieşit la pensie, numit subprefect de Galaţi. Va încasa un venit URIAŞ

„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au achitat taxele aferente eliberării permisului de conducere şi/ sau a certificatului de înmatriculare anterior datei de 17.06.2020, se acordă un termen de graţie de 30 de zile calendaristice pentru utilizarea acestora la vechiul tarif, fără plata diferenţelor de preţ. După expirarea celor 30 de zile, cetăţenii care au achitat taxele anterior datei de 17.06.2020 vor achita şi diferenţa de preţ existentă între tarifele practicate până la data de 17.06.2020 şi cele în vigoare după această dată", precizează comunicatul DRPCIV.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H