Noi reguli pentru românii care merg cu maşina în Grecia. Anunţul făcut de MAE

Noi reguli pentru românii care merg cu maşina în Grecia. Ministerul de Externe anunţă că toate persoanele care intră în Grecia pe la Promachonas sunt supuse testării rapide pentru COVID-19, accesul fiind permis celor care au rezultat negativ.

23 nov. 2020, 14:03
Noi reguli pentru românii care merg cu maşina în Grecia. Anunţul făcut de MAE

Noi reguli pentru românii care merg cu maşina în Grecia. Ministerul de Externe anunţă că se menţine obligaţia de a prezenta, la intrarea în Grecia, un test Real Time – PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte, cu rezultat negativ.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, în conformitate cu informaţiile comunicate oficial de autorităţile elene, începând cu data de 20 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind comunicat imediat. Accesul pe teritoriul Republicii Elene va fi permis numai persoanelor care vor obţine un rezultat negativ la testarea rapidă”, a transmis, luni, MAE.

Noi reguli pentru românii care merg în Grecia cu maşina. Care sunt excepţiile

Sunt exceptaţi de la măsura testării rapide transportatorii de marfă.

„MAE subliniază că această nouă măsură are un caracter suplimentar, menţinându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Totodată, MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc”, au arătat reprezentanţii MAE.

Citeşte şi Pandemie coronavirus. Haos în lume, Grecia închide şcoli, SUA le deschide, Italia anunţă al treilea val, iar vaccinul nu are efecte în Rusia

Ministerul reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena – 00302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic – 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă – 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic – 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă totodată consultarea paginilor de internet  http://atena.mae.ro http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro.


loading...