Noi reguli pentru şoferi. Ce trebuie să faci în plus pentru a obţine mai repede permisul auto suspendat de poliţie

Autorităţile intenţionează să modifice din nou regulile după care un şofer îşi poate obţine mai repede permisul auto care îi fusese suspendat anterior de poliţist, un proiect de lege în acest sens urmând să intre în scurt timp în votul Senatului.

05 oct. 2022, 11:52
Noi reguli pentru şoferi. Ce trebuie să faci în plus pentru a obţine mai repede permisul auto suspendat de poliţie

În cazul în care vor să revină mai repede la volan, pe lângă susținerea unui test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, șoferii care nu sunt începători vor putea cere reducerea duratei de suspendare a permisului auto cu o treime dacă prezintă și dovada achitării amenzii primite pentru abaterea rutieră pentru care au fost sancţionaţi.

Neplata amenzii nu poate fi decât dovada unui comportament rău intenționat, prin urmare, clemența acordată în momentul reducerii perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce trebuie realizată și în baza unui comportament responsabil dovedit prin achitarea amenzii.

Citeşte şi Un bărbat cu permisul auto suspendat şi care mirosea a alcool a încercat să scape de poliţişti sărind pe locul din dreapta. Era singur în maşină

În consecință, reglementarea acestei măsuri contribuie la conștientizarea în rândul titularilor de permise de conducere a pericolului la care se expun prin încălcarea regulilor rutiere, precum și la creșterea procentului de colectare a amenzilor contravenționale”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative pentru completarea art.104 din Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, perioada de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul pe drumurile publice se va reduce la o treime, și nu cu 30 de zile, cum era înainte, o altă noutate fiind că acum s-a adăugat prezentarea dovezii achitării amenzi, la testul de verificare pe care şoferul rămas fără permis trebuia să-l dea.

Citeşte şi VIDEO China a testat cu succes maşini cu levitaţie magnetică, pe autostradă. Au o viteză de 230 km/oră şi rulează la 35 mm deasupra pământului