Noi reguli pentru turiştii depistaţi cu COVID-19 în Grecia. Autorităţile elene se aşteaptă la un nou val de îmbolnăviri

Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de infecţie cu virusul SARS-COV2 a crescut considerabil în această perioadă. Specialiştii în sănătate publică estimează că numărul infectărilor va continua să crească. Probleme sunt şi în Franţa, unde numărul infectărilor a explodat.

09 iul. 2022, 09:22
Noi reguli pentru turiştii depistaţi cu COVID-19 în Grecia. Autorităţile elene se aşteaptă la un nou val de îmbolnăviri

Turiștii din Grecia care au COVID nu mai sunt obligați să intre în carantină, dar sunt sfătuiți să se autoizoleze în camerele lor atâta cât timp au rezervare. Nu îi obligă nimeni să o facă, aşa că vor putea călători cu avionul, feribotul sau alte mijloace de transport cu condiția să poarte tot timpul mască de protecție de tip FFP2 sau KN95 (cu protecție ridicată), scrie Digi24.

Citeşte şi: Turist rănit grav în timpul unei vacanţe în Thassos. Riscă să rămână paralizat

Prevederile sunt cuprinse într-un nou protocol sanitar emis în această săptămână de ministerele Turismului, Sănătății și Economiei.

Noul protocol prevede că în cazul unui turist depistat pozitiv cu COVID-19 cazat într-un hotel în Grecia, acesta va fi sfătuit să se autoizoleze în camera sa de hotel. Turistului i se va pune la dispoziție o mască și va fi informat medicul intern al unității, ori în cazul hotelurilor care nu au medic, se apelează la medicul local pentru a face o evaluare a pacientului. De asemenea, va fi informat organismul de sănătate publică despre cazul turismului cu COVID-19.

Citeşte şi: Ce sumă de bani colosală a plătit pentru o ciorbă de pește în Grecia: „Surpriza a fost la final”

În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanța sau prin orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate.

În schimb, cetățenii greci care au fost testaţi pozitiv pentru Covid trebuie să rămână în autoizolare timp de cinci zile.

Citeşte şi: Numărul cazurile de coronavirus a explodat în Grecia. Sunt estimate peste 50.000 de infectări pe zi

Explozia cazurilor COVID-19 în Grecia vine la două luni după ce autorităţile elene au ridicat toate restricțiile legate de COVID la intrarea în țară.