Numărul cazurile de coronavirus a explodat în Grecia. Sunt estimate peste 50.000 de infectări pe zi

Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut considerabil în această perioadă. Medicii avertizează că sunt peste 50.000 de infectări pe zi.

06 iul. 2022, 12:41
Numărul cazurile de coronavirus a explodat în Grecia. Sunt estimate peste 50.000 de infectări pe zi

Numărul cazurile de coronavirus a explodat în Grecia. Nokos Tzanakis, profesor de pneumologie la Atena, susţine că, potrivit estimărilor sale, numărul infectărilor este mult mai mare decât ce raportează oficial autorităţile.

Numărul cazurile de coronavirus a explodat în Grecia. Anunţ important pentru turişti

Citeşte şi China se închide din nou, oraş cu oraş. 13 milioane de oameni din Xi’an au intrat sub restricţii, din cauza a 18 cazuri de Covid

Renumitul profesor de pneumologie este de părere că numărul cazurilor de COVID-19 în Grecia a trecut de 50.000 pe zi.

„În realitate, sunt mult mai multe cazuri decât se raportează. Cred că sunt peste 50.000 pe zi. Suntem foarte aproape de vârf”, a explicat profesorul, potrivit realitatea.net.

Acesta spune că vârful se va prelungi și va dura pe tot parcursul lunii iulie.

Referitor la administrarea dozei patru, renumitul profesor a reiterat recomandarea pentru cei trecuți de 60 de ani, în timp ce pentru persoanele cu vârsta între 50 și 60 de ani a spus că ar trebui să discute problema cu medicul lor pentru că depinde de starea lor de sănătate.

Deşi numărul cazurilor de COVID-19 este destul de mare în Grecia, profesorul nu consideră că ar fi necesară revenirea la obligativitatea folosirii măştii de protecţie.

„Nu este nevoie să se impună folosirea măștii. Cine nu se simte în siguranță trebuie să poarte masca. Fiecare să se gândească la responsabilitatea individuală, care într-o anumită măsură este și colectivă, pentru a-și proteja rudele”, a mai spus profesorul grec.

Citeşte şi Un nou val de COVID-19 va lovi România. Carmen Dorobăț: „Vom suporta mai bine acest val pandemic decât cele de până acum. Masca ar trebui purtată în continuare”