Noi restricţii în două localităţi din Prahova. Rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

Noi restricţii în două localităţi din Prahova. Este vorba despre municipiile Ploieşti şi Câmpina. Decizia a fost luat de autorităţi după ce rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori.

03 apr. 2021, 19:02
Noi restricţii în două localităţi din Prahova. Rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

Noi restricţii în două localităţi din Prahova. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, sâmbătă, impunerea a unor noi restricţii în municipiile Ploieşti şi Câmpina, acolo unde rata de infectare cu noul coronavirus depăşeşte trei cazuri la mia de locuitori.

Noi restricţii în două localităţi din Prahova

Citeşte şi Raed Arafat: Restricțiile din România, impuse pe baza datelor din Franța: „Un lockdown era mai eficient”

Noile măsuri vor intra în vigoare începând de luni, 5 aprilie.

Potrivit documentelor aferente deciziei CJSU, în 15 unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţ rata de infectare cu SARS-CoV-2 este în prezent de peste 3/1.000, iar în şase dintre ele indicele depăşeşte pragul de 4 cazuri.

În aceste condiţii, începând de luni, vor intra în vigoare noi restricţii în Ploieşti (3,30), Câmpina (3,30) şi în alte cinci unităţi administrativ-teritoriale.

Conform unor hotărâri anterioare ale CJSU, măsurile legale aferente scenariului în care rata de infectare este de peste 3 cazuri la mia de locuitori sunt deja în vigoare în alte nouă unităţi administrativ-teritoriale, una dintre comunele respective în care sunt în continuare valabile aceste restricţii având acum un indice al îmbolnăvirilor de 1,11.

De asemenea, începând de luni, vor fi valabile restricţii suplimentare privind circulaţia în weekend şi programul magazinelor în oraşul Băicoi şi în comunele Cosminele şi Olari, unde rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 4/1/000. Astfel de măsuri sunt deja valabile în alte trei comune.

Citeşte şi Noi proteste anti-restricţii. 100.000 de oameni şi-au anunţat prezenţa VIDEO

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă alte 5.498 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 154 de pacienţi au decedat, iar 1.448 sunt internaţi la ATI, numărul lor fiind în scădere uşoară.

Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 970.224 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 867.663 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 23.973 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 02.04.2021 (10:00) – 03.04.2021 (10:00) au fost raportate 154 de decese (79 bărbați și 75 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov,  Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.