Noi restricţii în Marea Britanie. Guvernul interzice adunările publice mai mari de şase persoane

Începând de luni, adunările publice cu mai mult de șase persoane devin ilegale pe teritoriul Angliei cu unele excepții. Decizia vine în condiţiile unei noi creşteri accelerate a cazurilor de infectare cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 04:53
Noi restricţii în Marea Britanie. Guvernul interzice adunările publice mai mari de şase persoane

Autorităţile britanice au anunţat că noile restricții vor intra în vigoare în data de 14 septembrie, iar grupurile mai mari de șase persoane vor fi interzise în orice spațiu, fie el închis sau deschis. Măsurile vor fi în vigoare doar pe teritoriul Angliei și nu vizează celelalte țări componente ale Regatului Unit, scrie BBC. 

Citeşte şi: Evoluţia pandemiei de coronavirus în România. Care sunt cele mai vulnerabile judeţe la infectarea cu COVID

Singurele excepții de la această nouă regulă vor fi locurile de muncă, școlile, nunțile și înmormântările în cazul cărora s-au luat măsuri specifice anti-Covid și echipele sportive organizate.

Pedepsele pentru cei care nu respectă noile reguli vor fi și ele pe măsură. Acestea curprind amenzi de la 100 până la 3200 de lire sterline. O listă oficială a excepțiilor de la regulă va fi dată publicului de guvernul de la Londra.

Citeşte şi: În Uniunea Europeană se va circula în baza unui cod de culori

Premierul Boris Johnson este așteptat să dea detalii privind noile măsuri în cadrul unei conferințe de presă programate miercuri. Downing Street Nr. 10 a precizat că grupurile mai mari de 7 persoane vor fi „dispersate și amendate” de forțele de ordine.


loading...