Noi restricţii pentru turişti în Mykonos şi Halkidiki. Petrecerile cu peste nouă persoane sunt interzise, masca obligatorie pe plajă

Autorităţile elene au anunţat miercuri că, începând din 21 august, vor impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki, în urma numărului mare de contaminări cu noul coronavirus, conform Reuters. Printre măsuri se numără interzicerea completă a organizării de petreceri şi festivităţi mai mari de nouă persoane, purtarea obligatorie a măştii de protecţie în spaţiile deschise şi închise.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 12:57
Noi restricţii pentru turişti în Mykonos şi Halkidiki. Petrecerile cu peste nouă persoane sunt interzise, masca obligatorie pe plajă

În ceea ce priveşte restaurantele, la masă nu vor sta mai mult de patru oameni, în cazul în care sunt rude apropiate limita va fi de şase persoane la masă. Restricţiile vor fi valabile până pe 31 august.

Citeşte şi: Românii, pe primul loc ca număr de cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor din Grecia

Grecia a înregistrat, marţi, 269 de noi contaminări, cel mai mare număr de când a fost detectat primul caz în ţară, pe 26 februarie.

Ministrul adjunct al Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, a declarat că Grecia se află într-o situaţie mai bună decât majoritatea ţărilor europene. Acesta a precizat că ţara se află pe locul 180 ca număr de decese la un milion de locuitori, iar creşterea numărului de cazuri a avut loc datorită fatptuli că oamenii nu au respectat distanţarea socială.

În total, Grecia  a înregistrat peste 7.400 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 232 de decese asociate bolii, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Îcepând cu data de 17 august 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră și maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas.

Noile reglementări anunțate de autoritățile elene se aplică, în plus față de cele anterioare, pentru următoarele categorii de persoane: cetățenilor care călătoresc în scopuri esențiale în Republica Elenă și care erau anterior scutite de la obligativitatea prezentării testului pentru COVID-19 (inclusiv transportatorilor de mărfuri și de persoane), cetățenilor eleni și cetățenilor străini cu rezidența în Republica Elenă.